HTML

Így Jártunk Blog

Mi így jártunk, most itt vagyunk. Te hogy jártál? Oszd meg velünk az ellenkező nemmel kapcsolatos tapasztalataidat, vagy épp kérj tanácsot, mi segítünk. Vagy így, vagy úgy! Vagy csak jót nevetünk, de nem csak rajtad, magunkon is.
Levelet ide várunk: igyjartunkblog@gmail.com

Mi IJnk, ki vagy a blogoszférában, jegyeztessék meg a te URLed, jöjjön el a te autoposztered, legyen meg a te elsőzésed, mint a gépen, úgy a telón is! Mindennapi pináját add meg Dövannak ma, és bocsásd meg Jokkának az MNKzást, miképpen a kislánynak is megbocsátják a "transzformációkat"! És ne vígy minket a kényelmi állandóba, de szabadíts meg minket a Coelhótól! Mert tiéd az oldalsáv, a tartalom és a sávszél mindörökké. Úgy legyen.

Friss topikok

Instant Coelho



Az ÍJ szépsége bölcs haraggal támad.

Így Járós Extrák

Szűrés engedélyezése

http://csajokespasik.blog.hu/2012/07/31/nincs_penzem_de_neki_mindent_megadnek

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr464687987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leonito77 2012.07.31. 07:31:46

Szép jó reggelt!

Nekem az az érzésem, hogy a poszter nem egy "nyertes" típus. Mindenki kihasználja.

Nem is tudom, létezik-e jóm tanács. Talán kezdje egy új életet...

mütyür 2012.07.31. 07:36:10

argh és akkor mégis hogy akarod "fenntartani a látszatot", hmm? eljárkálsz majd lopni? hány éves vagy, az istenszerelmére? egyrészt túlagyalod, még nem is igazán jártok, másrészt keress más munkát. a fizetésed NAGY részét mégis miért adod le a családnak? az a TE pénzed. ráadásul, ha 3-an vagytok egy tető alatt, nehogymár tényleg ne maradjon semmi pénzed hó végére.

Füredy Fruzsina 2012.07.31. 07:50:05

Jokka vagy? Nem kene elkurvazni a penzedet, akkor legalabb egy langost tudnal fizetni a szerencsetlennek...

Niobe 2012.07.31. 07:52:25

Madárcsicsergős jóreggeltet! :)

"Ez szerintem nem a másik megtévesztéséről szól, és nem is hazugság." - neeeem? Hát akkor bizonyára nekem vannak fogalmi zavaraim... az igazság megmásítása és eltitkolása az nem hazugság? Bakker, de hülye voltam eddig, hát ezt nem tudtam! :)

dr. gernika 2012.07.31. 08:07:44

Ebbe bele fogsz bukni. Inkább mondd el, hogy mi van, mert minimum azt fogja érezni, hogy nem jön be neked eléggé, vagy szégyelled, mert "nincs kedved" ide-oda menni vele, lepasszolod az ötleteit.
Kínos, szar ügy, ez igaz, de inkább az őszinteség. Ha emiatt dob, akkor meg legalább idejében kiderül, mielőtt jobban megszeretnéd.

dr. gernika 2012.07.31. 08:17:09

@mütyür: Először én is másik munkát akartam neki javasolni, de az most tényleg nem olyan egyszerű. Persze keresni lehet.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2012.07.31. 08:19:05

Inkább mondjad meg, hogy milyen helyzetben vagy. Ha ezt nem érti meg, akkor bármennyire is szimpatikus, dobjad ki, vagy lehet ezt is megspórolhatod, mert ő dob ki, mert nem hozod anyagilag a szintet. Sajnos benne van ez is a pakliban. Ha meg megérti, akkor ott a dizni meg happiness.

mütyür 2012.07.31. 08:21:53

@dr. gernika: nem azt mondtam, hogy dobbantson a jelenlegiből, hanem keressen, nézzen körül. de eltitkolni... komolyan nem is értem, hogy jut ilyen az eszébe :/

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2012.07.31. 08:23:52

kurva egyszerű a megoldás... legyen a poszter milliomos és minden meg van oldva. nemtom minek ez a hiszti ..

cyd 2012.07.31. 08:25:36

Ó Arany Poszter Fütyije kommentelőknek! Pont a lehető legrosszabbat teszed hombre. Igazad van, nagyon ciki és "férfiatalan", de mégis oda kell állnod elé és elmondani. Egyrészt így fair másrészt, ha ezután lekoccol ennyit is ért.

MissX 2012.07.31. 08:27:00

jobb az oszinteseg, legalabb meg az elejen kiderul, hogy teged akar vagy a penz szamit neki. mondjuk ebbol nem lesz hosszutavu kapcsolat szerintem, mert teged zavar az anyagi helyzeted es mindig ugy fogod erezni, hogy keves vagy neki. tapasztalat. nekem is volt egy pasim, akinek nem hogy autoja, de meg jogsija sem volt, igy mindig az en autommal mentunk minden hova. engem ez nem zavart, ot igen. vegul dobott is engem vmi kamu dumaval.
ar honapra ra megtudtam, hogy olyanokat hazudozik hogy tobb lakasa is van, kozben meg az apjaval meg a hugaval elt. szerintem kedves poszter, te is ilyen vagy.

Szöszi 28 2012.07.31. 08:27:44

Szerintem vegyél fel hitelt, abból finanszírozd a látszatot! Véletlenül se mondd el neki, hogy anyagilag most nem vagy a toppon és nehogy választási lehetőséget adj neki, hogy esetleg a null forintos programok mellett dönthessen, mert az neki megfelel. Nyomoronc vagy! -.-'

pretty kitty 2012.07.31. 08:27:52

@Hipermeno Szupercsaj: Jokka....langosz....Cupelcaaaaaaj!!!!!! XDDDD Hihihiiiiiiii!!!!!!!!! :)))))))

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 08:28:49

"Ez szerintem nem a másik megtévesztéséről szól, és nem is hazugság."

De, ez sajnos az. Nem hazugság ugyan, de hamis látszat keltése.

"Nem szeretném, ha ilyesmi miatt vége lenne annak, ami még el sem kezdődött, úgy igazán."

Nem ártana tudni, hány évesek vagytok. Én legfeljebb 24-nek saccollak titeket, két okból is.

Egyrészt ha idősebb, tapasztaltabb lennél, már jól tudnád, hogy ÚGY IGAZÁN vége lehet a "nem megfelelő egzisztencia" miatt annak, ami még el sem kezdődött. Akkor is, ha egyébként minden szempontból megfelelsz a nőnek. Ez nemcsak csóróságot jelenthet, hanem adott esetben azt is, hogy bár megvan mindened, nem tudod és / vagy nem akarod az általa elvárt színvonalon eltartani.

Másrészt egy 28+ körüli, tapasztaltabb nő esélyt sem ad az érdemi ismerkedésre egy olyan férfinek, aki pénzügyileg nem hozza a szintet. Kivéve, ha nincs válogatási helyzetben, ezért mindig beéri azzal, akit elé sodor az élet. De én feltételezem, hogy nem egy tudatlan, műveletlen bányarémről beszélgetünk.

Mi a teendő? Képezned kell magad, egyre feljebb jutni a szamárlétrán, és kitartóan törekedni az anyagi helyzeted javítására. Ha nincsenek kapcsolataid és tisztességes eszközökkel akarsz kitörni a szegénységből, nincs más választásod. Jobb, ha ezt még ma elkezded, mert pár év múlva, amikor már 1-2 randi után dobnak a nők a kevés zseton miatt, elvesztegetett időnek fogod érezni az összes percet, amit nem az anyagi gyarapodásodra fordítottál.

Hiába antiromantikus és illúzióromboló, ez a szikár igazság: a pénz manapság előfeltétele a szerelemnek. Nem arról van szó, hogy pénzért lehetne szerelmet vásárolni, de ha nincs elég pénzed, egyszerűen nem kerül sor annyi randira, hogy komolyabban meg tudjátok ismerni egymást. Így viszont legfeljebb a kölcsönös vonzalom fázisáig tudsz eljutni, a szerelemig nem.

Kizárólag arra kell ügyelni, hogy a feltörekvés során ne ess át a ló túloldalára. Miközben egyre több nőt ismersz meg, óhatatlanul rájössz, hogy a nők sokkal nagyobb hányadánál elsődleges szempont a pénz a válogatásnál, mint valaha gondoltad volna. A többiek túlnyomó többsége pedig csúnya. Fennáll a veszély, hogy annyira megcsömörlesz ettől, hogy egy idő után már nem is akarsz érzelmi alapú kapcsolatot, hanem kizárólag befektetés VS nyereség (élvezeti érték) alapon elemzed a nőkkel való viszonyodat. Ha sikerül ezt a csapdát elkerülnöd, minden esélyed megvan egy épkézláb párkapcsolat kialakítására.

Még nem vesztél el végleg.

cyd 2012.07.31. 08:39:07

@Father Justice ♋: Ezt most tekinthetjük önvallomásnak?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2012.07.31. 08:41:22

A pénz nem boldogít, csak az amit rajta vehetsz :)

dr. gernika 2012.07.31. 08:43:03

@Szöszi25: Lehetlleg uzsorástól, de minimum a Providenttől.

pretty kitty 2012.07.31. 08:44:52

@Father Justice ♋: "De én feltételezem, hogy nem egy tudatlan, műveletlen bányarémről beszélgetünk."

Banyatoba banyalemmel landizni, ez am az igazi lomantikaaaaaa!!! XDDDDDD

SciNu 2012.07.31. 08:48:32

@Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege: A pénz nem boldogít, de inkább sírok egy Ferrariban mint a biciklin. :)
Az egészség fontosabb mint a pénz. De mégsem hallom, hogy a nők azon tanakodnának, hogy a milliomos Ferivel vagy az alacsony koleszterinszintű Józsival randizzanak. :)

pretty kitty 2012.07.31. 08:52:51

@SciNu "Mr.Danger" Bob: Hihihi :)))) Ed pocakosz Fellalisz esz ed kockahaszu BMWsz vicont mal komoabb dilemmat jelenteneeeee ;)))))

mütyür 2012.07.31. 08:53:30

@Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege: hja de a legjobb, ha a saját pénzedből veszed, nem más tarsolyában kotorászva...

Niobe 2012.07.31. 08:53:57

@SciNu "Mr.Danger" Bob: tyű de gonosz példa :DDD
De ugye milliomos Feri könnyebben veszi meg a glutamát-mentes, egészséges kajákat, mint a csóró Józsi. Az, hogy Ferrarival jár, ez esetben mellékes :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 08:55:47

Egyszerűbb lenne elmondani neki, hogy ez a helyzet. Amit most csinálsz az igen is hazugság, mert eltitkolod előle, hogy nincs pénzed. Ha ezért nem kellesz majd neki, akkor ne is bánkódj miatta.

Viszont valamit kezdened kellene az anyagi helyzeteddel, mert így nem hogy nála, de másnál sem tudsz majd labdába rúgni. Egy ideig még ok, de évekig így élni, hogy még egy moziba sem tudtok elmenni, igen csak kiábrándító. Egy ilyen emberrel nem lehet jövőt tervezni, akinek még saját maga megélhetésére sincs elég pénze.

Kiváncsi lennék, ha albérletben élsz, miért is kell hazaadnod a pénzed nagy részét? Ok, hogy a szüleidet segíted, de neked is élni kell valamiből!

helio 2012.07.31. 08:56:27

Jóreggelt :)

Minden tiszteletem azoké, akik hajlandóak segíteni a szüleiknek, de azért mindennek van határa. Nem lehet mindent odaadni. (nem tudom, h náluk mi van a háttérben, de nagyon sokszor a szülők tényleg kihasználják a gyerekeiket, megsarcolják)
Kedves poszter, hogyan akarsz magadnak családot v akármit, ha a pénzedet mindig hazaküldöd, ahogy látom nálad ez állandó, nem alkalmanként küldesz haza, hanem rendszeresen. majd ha véletlenül összejön egy gyerek, akkor azt mondod, hogy ne haragudj, ma nincs vacsi, mert anyáméknak kell a pénz.

mütyür 2012.07.31. 09:01:03

@Bundabandi: @helio: így van, lehet segíteni, de van egy határ. itt tisztán látszik, hogy a saját kárára adakozik, ez így nem fair. vajon a családja tudja, neki emiatt mit kell nélkülözni?

de határozottan jó pont, hogy leszokott a CG-ről és nem piázik:)

Szöszi 28 2012.07.31. 09:04:17

@mütyür: Ez a jó pont? :D Nekem ilyen pasi biztosan nem kéne! Oké, ne cigizzen, de, hogy nem is iszik? Ember az ilyen? :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 09:04:31

@mütyür: Nem értettem soha az ilyen szülőket, akik elvárják, hogy hazaadjon, vagy úgy fogadják el a hazaadott lóvét, hogy tudják a gyerek meg nélkülöz (ha tudják).

helio 2012.07.31. 09:08:04

@mütyür: szerintem nem érdekli a szülőket :S ezek általában kapcsolat felrúgók és a gyereküket zsaroló szülők. sajnos nem egy ilyennel találkoztam.

pénz miatt tuti nem rúgnám ki, viszont amiatt igen, hogy azért nincs neki pénze, mert kizsarolják.
(exxel voltam ilyen szituban, amikor még diákok voltunk, két évig én fizettem a vonatjegyét, meg az kínaiban a kajáját, aztán egyszercsak eldurrant az agyam, h ugyan nincs közöm hozzá, de haza adja a pénzét, amit az anyja eliszik és közben meg nekem azt mondja, h nincs még arra sem, h eljöjjön hozzánk. közben az anyja ivászatát támogatta :S .. végülis változtatott, de..)

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 09:09:51

@Bundabandi: "Egy ilyen emberrel nem lehet jövőt tervezni, akinek még saját maga megélhetésére sincs elég pénze."
Ez ugye csak a férfiakra vonatkozik, mert ha a nönek nincs pénze, az azért rendben van :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 09:11:09

@Zsebtelep: Mondom EMBER! Az szerinted csak férfi?

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 09:12:10

@Bundabandi: A gyakorlat az én álláspontomat igazolja.

helio 2012.07.31. 09:12:21

@Zsebtelep: :) csak a férfiakra :DD
itt a lényeg az, h a srác kb éhezik, mert annyit ad haza. valószínű megélne, ha nem adna annyit haza

mütyür 2012.07.31. 09:13:20

@Zsebtelep: nem kell olyan nővel lenni, akinek nincs saját keresete, ilyen egyszerű.

@Szöszi25: hölye:D

@Bundabandi: @helio: nah igen, gondolom, hogy itt is vmi ilyesmi lehet a helyzet :/

Niobe 2012.07.31. 09:14:18

@helio: hát ilyen szélsőséges esetben borítani kell, ott nincs mese.
Van olyan ismerősöm, hárman testvérek, ő a legidősebb, és a szülőkön kívül csak ő keres (a kisebbek még tanulnak, illetve már kéne dolgozniuk, de mindig van kifogás).
A nevetségesen kevés keresetéből a lány képes volt többször is nagy összegeket megspórolni, azért, hogy el tudjon otthonról költözni - a kisöcsik a favoritok, többnyire az ő javukra döntenek, és szarrá kényeztetik őket drága dolgokkal, ő megoldja magának a keresetéből, és emellett még félre is tesz.
Kell mondanom, mi lett a pénze sorsa, többedjére? Igen, elszedik tőle, mert valamiből fel kell újítani a lakást, meg kell az iPod a kisöcsinek, hadd villogjon vele... komolyan nem értem az embereket, egyik oldalról sem. Hagyni sem kéne, de alapvetően elszedni sem, főleg a másik kettő javára...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 09:15:23

@Zsebtelep: Szeirntem pont nem jó helyen próbálkozol az álláspontoddal! Engem soha nem kellett eltartani (kivéve, amíg gyerek voltam), én viszont sajnos már tartottam el pasit.

Gyakorlat bakkker, az!

Szöszi 28 2012.07.31. 09:18:18

@Zsebtelep: Pont rossz helyen hangoztatod :D Mert itt a blogon tudomásom szerint jó páran vagyunk nők, akik saját egzisztenciával rendelkezünk, amit férfiak nélkül sikerült felépítenünk. Úgyhogy figyelj és tanulj! :D

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 09:23:05

@Bundabandi: A "sajnos" szóból ki is derül, hogy mi a véleményed erröl a felállásról. Ja, én is ezt mondom, így nem elfogadható, de fordítva mindennapos.

@Szöszi25: Tengermély tiszteletem, ebböl is látszik, hogy a jelenlevök mindig kivételek :)

helio 2012.07.31. 09:24:00

@mütyür: @Niobe: nem tudom, h jelen esetben milyen a helyzet, de amikor kb éhezik a gyerek, h haza tudjon adni X összeget, akkor elég gáz, h a szülők elfogadják.
amikor kihagytam fél évet az egyetemen és hazamentem a szüleimhez, természetesen dolgoztam, de egy büdös fillért nem fogadtak el tőlem, pedig volt nekik elég nehézségük és adósságuk ( két gyerek egyetemre járatni akik 160 ill 450 km távol)
egy ismerősöm "kölcsön adott a húgának, h ki tudjon menni angliába dolgozni kb két hetet volt kint, egy helyre nem adta be a csaj az önéletrajzát v pályázatát, így nem sikerült állást szereznie. ismim lényegében két hétig nyaraltatta a húgát. persze a pénzének búcsút mondhat. szegénykét mindig kihasználja a családja :S de hiába mondjuk neki, megmondja, h nem úgy van :S
annyi ilyen van , sajnos az ilyennel nem kezdhet el tervezni az ember lánya/fia.

nemkellex 2012.07.31. 09:26:01

Jó reggelt! Poszter, mondd el neki, mi van. Úgyis rájön, csak idő kérdése. És ha magától jön rá, akkor tuti dobbant. Ha te mondod el, talán marad, és esetleg segít is (új munkát találni, vagy valami).

Hölgyeim, sminktippeket kérek. Tegnap egy jó ismerős a kezembe nyomta az egy éves kölkét, aki előbb édesen hozzám bújt, majd akkorát harapott a nyakamba, hogy azt hittem, leszállt a csillagos est, és jól megkönnyeztem az elveszett ártatlanságom is nyomban. Most olyan a helye, mintha tetováltattam volna feketével egy fogsort, köré meg lila ködöt. Alapozó alatt "csak" barnának tűnik. Ja, és ismerős reakciója: "Ez a legújabb szokása a kis huncutnak!" Anyád.

helio 2012.07.31. 09:27:28

@nemkellex: egy sál v kendő biztosan takar :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 09:28:38

@Zsebtelep: talán nem kéne általánosítanod ebben a dologban. Az, hogy te csak lehúzós picsákkal találkoztál, még nem jelenti azt, hogy mindennapos.

Személy szerint én kikérem magamnak, hogy ezt te mindennapos dolognak titulálod!

michaela77 2012.07.31. 09:30:03

@mütyür: @Bundabandi: azér nehogymár más pénzét ennyire jól beosszátok:)
Nem hiszem el, hogy mindenki ilyen okos abban, mennyire kell a szülőket támogatni. És ha mondjuk az édesanyád hajléktalan lenne, mert nem talál munkát, és neked kell fizetned az albérletét? Arra elmehet a fizetésed nagy része.
A kis részéből meg nehogymár biztosan maradjon, még ha hárman laknak is együtt.
A pénzügyi tanácsokkal kicsit óvatosabban kellene bánni, engem mindig felbosszant milyen okosak tudnak lenni emberek, miközben az adott szituációról gőzük nincs...

Balhés Tomika 2012.07.31. 09:30:15

@Szöszi25: "Oké, ne cigizzen, de, hogy nem is iszik? Ember az ilyen? :D"

Sofőrnek jó lesz ;)

michaela77 2012.07.31. 09:31:56

Ja, és nem az volt a kérdés, hogy segítsetek, hogyan osszam be jobban a pénzem... Akkor valószínűleg valami pénzügyi rovatba írt volna.

mütyür 2012.07.31. 09:32:20

@helio: hátőőő, tapasztalat, elég nehéz ebből a helyzetből kikeveredni. ha egész életedben arra vagy nevelve, hogy tesót segíteni kell és tesó természetesnek veszi. az egész csak nagyon durva megszakítással érhető el. és persze megkapod az értetlenkedést és sértődést.

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 09:32:39

@helio: Vannak szülök, akik nem elfogadják, hanem elvárják, illetve ezt tüntetik fel természetesnek. Ök azok, akik csak azért, önös érdekböl vállaltak gyereket, hogy öreg korukban ne legyenek egyedül. Sok ilyet láttam, szélsöségként olyat is, hogy 50 éves koráig sakkban tartották és érzelmileg zsarolták a "gyereket", aki ezért soha nem is tudott kialakítani önálló életet. A megoldás egyszerü lenne, le kell szakadni, és kész. Kösz mama, hogy felneveltél, innen élem a saját életem, majd idönként felhívlak, meglátogatlak. A csapda ott van, hogy ha a szülök rátelepszenek valakire, akkor az a folyamatos játszmázás miatt jó eséllyel nem lesz képes meghozni ezt a döntést.

Niobe 2012.07.31. 09:32:53

@nemkellex: tessék, így barátkozzon az ember lánya vámpírokkal! :)

@helio: tetűség, az egyszer tuti. Gondolom, aki eleve azzal a felkiáltással szül gyereket, hogy legyen, aki öregkorára eltartsa, az csinál ilyet...

@Zsebtelep: nagyon nincs igazad. Lehúzós szemétláda mindkét nemben van elég, de talán nem kéne mindenkire látatlanban ráhúzni, hogy az.

helio 2012.07.31. 09:34:40

@michaela77: akkor költözzön a fiához, nehogymár külön albit tartspn fent a fia neki. tudod segíteni csak annyira lehet, amennyire módod van.

mütyür 2012.07.31. 09:34:46

@michaela77: elég hülye a példád. hajléktalan, pffff. ha nincs lakása, akkor valszeg vele költöznék össze, nem két albérletet fizetnék.

michaela77 2012.07.31. 09:36:38

@helio: @mütyür: aha, és akkor jönne az, hogy milyen élete van már, ha az anyjával él? Vagy hol talál olyan albérletet, ahol mondjuk három pasi lakik együtt, meg tárt karokkal várják az anyukát is?
Olyan feketén és fehéren láttok mindent...
Miért lehetetlen, hogy egy felnőtt ember el tudja dönteni, hogy a pénzét hogyan ossza be? Csak az a problémája, hogy szégyelli ezt a barátnője előtt, ennyi...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2012.07.31. 09:36:39

@mütyür:

Nem ütöm meg azt a szintet, hogy selyemfiú legyek! :)

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 09:37:16

@Bundabandi: "Személy szerint én kikérem magamnak, hogy ezt te mindennapos dolognak titulálod! "
OK, elnézést, módosítok: az én, és sok más férfi életében mindennapos ;)
A környezetemben az 50-es férfiak konkrétan kihalnak, mert szó szerint halálra dolgozzák magukat a családért. Anyuka meg otthon ül a tutiban, van valami alibi állása zsebpénzért, eztán ennyi. Akármerre nézek, ezt látom. Ritka a kivétel.

nemkellex 2012.07.31. 09:38:25

@helio: Úgy indultam reggel, de elég meleg van már most is, ezért gondoltam másra... Mondjuk az alapozó meg lefolyik rólam. Áh, le van szarva. Hadd lássák! :P

@Niobe: Hallottad volna azt a gyöngyöző kacajt... :O

@Zsebtelep: Egy véleményen vagyunk. Megtoldanám azzal, hogy nem csak a pénzéhesek folyamodnak érzelmi zsaroláshoz, hanem a túlságosan ragaszkodók is. Minden nap telefon, minden hétvégén kérdés: "No, akkor mit csinálsz a hétvégén? Jössz?"

mütyür 2012.07.31. 09:38:25

@michaela77: ha szégyelli, azt jelenti, bántja. felőlem arra költi a pénzét akire akarja, de ő a bnőjére is szeretné, ergo kell vmi megoldás, nem?

helio 2012.07.31. 09:39:38

@mütyür: :S hát ja. nem is szólok már ilyenekbe bele.
@Zsebtelep: ez van sajnos. két sokszor ilyen esetben két véglet van v rángatnak v a talpadra állsz.. ilyenkor sokszor meg is szakad a kapcsolat mert a szülő annyira megsértődik

remélem, én nem leszek ilyen anya :) ( de én mindig megjárom az anyós jelöltekkel :S mit lehet velük kezdeni?!)

mütyür 2012.07.31. 09:39:59

@nemkellex: ezért jó, hogy a szerviz ellenére még mindig szar a telefonom, legalább erről lassan leszoknak:P de akkor jön az ímélezgetés:S

Szöszi 28 2012.07.31. 09:40:32

@helio: Eltenni őket láb alól. Szerintem.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 09:40:42

@michaela77: Amit te írsz, az is csak egy elképzelés, hiszen nem tudjuk miért ad haza a srác. Szóval nem igazán értem a kirohanásodat. Én is azt írtam, kíváncsi lennék, miért kell hazaadnia, mert ha nincs igazán oka, egyszerűen csak elvárás, akkor kicsit több is maradhatna neki.

mütyür 2012.07.31. 09:41:41

@helio: anyóspajti-probléma? hihihi, sztem a fiús anyukák betegek, kerüld el anyóspajtit nagy ívben, amennyire csak tudod:)

michaela77 2012.07.31. 09:41:48

@mütyür: persze. De ettől még nem biztos, hogy jelenleg tudná máshogy beosztani a pénzét.
Talán ha elmondja a csajnak, ő megértő lesz, járnak kicsit, összeköltöznek, odaköltöztetik anyukát, boldogan élnek míg meg nem halnak, ki tudja...
De azonnal letámadni, hogy mi az hogy támogatja a családját, meg biztosan meg tudnák máshogy is oldani, meg biztosan csak kihasználják, meg biztosan csak rosszul osztja be a maradék pénzét...
Ez olyan izé... Tudod, mint amikor a mélyszegénységről valaki csak puccos iskolákban tanult és ez alapján akar okos lenni...

helio 2012.07.31. 09:43:04

@nemkellex: akkor valami korrektort használj és esetleg púdert, ne alapozót. ( de lehet, h nincs igazam ) a gyereket meg nem kellene biztatni erre a magatartásra. mert "ez a kis huncut mostanában ezt csinálja", nem éppen tiltó és büntetős megjegyzés.

michaela77 2012.07.31. 09:43:05

@Bundabandi: nem kirohanás, csak elkezdtem kommenteket olvasgatni és csak ezt láttam, hogy na majd jól megmondjuk neki, milyen szarul osztja be a pénzét.
Nem ez a problémája, nem pénzügyi tanácsadó oldalra írt, nem kell ebben okosabbnak lenni.

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 09:43:15

@michaela77: Ha tényleg ő döntötte el, hogy azt a keveset úgy osztja be, hogy a maradékból egy mozira sem futja a barátnőjével, akkor együtt kell élnie a helyzettel. Bármilyen kegyetlenül hangzik, ez itt válaszút: ha nem sikerül megfelelő magasságba tornáznia az anyagi szintjét, akkor VAGY a Mamát támogatja, VAGY csajozik. A kettő együtt nem fog menni.

michaela77 2012.07.31. 09:44:04

@Father Justice ♋: vagy talál egy olyan nőt, mint én?

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 09:45:36

@Zsebtelep: Akkor én valami más világban, vagy bolygón élek! Mindig is tudtam, hogy igazából UFO vagyok. :P

Egyébként meg a tapaszalataim alapján én is nyugodtam kijelenthetném, hogy mindennapos, hogy egy pasi nem tudja még saját magát sem eltartani. Mégsem teszem, mert hiszem, hogy ebben általánosítani kellene. Úgy gondolom ez nem igazán nem függő, inkább ember függő!

mütyür 2012.07.31. 09:47:34

@michaela77: ajjjmár, te már itt barinő-összeköltözésről beszélsz, közben csak egy csók volt eddig. nem igazán értem, mi azzal a baj, hogy azt tanácsoltam, keresgéljen jobb munkát? keveset keres és még a főnöke is egy gennyláda. azt nem tudjuk, miért kell annyi pénzt hazaadnia, hogy poszter minden hónap végére lenullázódik, innentől csak a lehetséges változatokról dumáltunk.

Niobe 2012.07.31. 09:49:12

@michaela77: remélem, azért az is átjön a kommentekből, hogy sokunk környezetében virítanak az ilyen lenyúlós-rátelepedős példák.
Egyébként tanácsot adni ilyen esetben nem lehet, mert csak maga a szenvedő fél vethet véget neki. Amit én látok: a legtöbb esetben nem akar, érzelmi okokból, megszokásból. Inkább hagyja, hogy rátelepedjenek, kihasználják.
Megsúgom, saját tapasztalat: ha igazán akarsz, TUDSZ véget vetni neki. Úgy, hogy a jó viszony is megmaradjon. Ópersze, van némi átmeneti hanyatlás meg haragszomrád, de amint a másik fél is azt látja, neki így is jó, egyből minden oké.
Akivel meg nem lehet kompromisszumra jutni, egy megoldás marad: teljes leépítés, telefonszámcsere, ismeretlen címre költözés. Radikális, de ha másképp nem megy, akkor csak ez marad.

"De az ő hitük nem az én hitem, meghajolni túl nehéz nekem, a fekete bárányt kiűzni kár, csak élni hagyna már" (Jack Daniel's)

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 09:49:14

@michaela77: Ez azt akarná jelenteni, hogy talál egy olyan nőt, akit nem zavar, hogy a kiszemelt férfi hónapról hónapra él, miközben ő maga teljesen önálló, sőt, jól keres? Ez a felállás már középtávon is működésképtelen a gyakorlatban. Klasszikus kivétel: negyvenes, elvált, a gazdag férjét alaposan lehúzó nő + huszonéves (de minimum jóval fiatalabb), "életművész" hejjespasee. De ebből is nagyon kevés van, ezért a meseszerű variációknak nem is szentelek különösebb figyelmet.

michaela77 2012.07.31. 09:49:32

@mütyür: hát, valószínűleg nem jutott még eszébe, hogy jobb melót keressen, és most a homlokához csap, hogy jesszumpepi, hát itt a megoldás!:))))

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 09:49:43

@michaela77: Senki nem osztja be a pénzét! Cseppet túlreagálod a dolgot szerintem.

cyd 2012.07.31. 09:50:09

@michaela77: A kommentezők - included me - mindig mindent jobban tudnak. Ezt is.

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 09:50:33

@helio: "de én mindig megjárom az anyós jelöltekkel :S mit lehet velük kezdeni?!"
Nem az anyósjelölttel, hanem a fiával kell valamit kezdeni. Megmondani neki, hogy a közös életbe a mama nem fér bele, majd idönként meg lesz látogatva, de közéjük azért már ne feküdjön.
Ha belemegy, probléma megoldva, ha nem, akkor meg javíthatatlan, le kell pattintani.

michaela77 2012.07.31. 09:50:54

@Niobe: lehet, hogy ez az általános. De van olyan eset, mikor nem lehet mást tenni. Engem csak az bosszant, hogy ezt senki nem látja be.

@Father Justice ♋: mit jelent a középtáv?

michaela77 2012.07.31. 09:51:27

@cyd: és ez téged nem bosszant néha? Már főleg saját magadra értem:))

mütyür 2012.07.31. 09:52:24

@michaela77: poszter még csak fel sem veti, hogy néha ránéz vmi álláskeresőre, inkább a jelenlegi szar mellett pluszmunkázik. egy helyben toporog, meg sem próbálja megoldani a porblémát, inkább kitalálja, hogy hazudozni fog bnőnek. hát gratulálok.

michaela77 2012.07.31. 09:55:01

@mütyür: azt te hol láttad, hogy nem keresett soha másik munkát? mondjuk azt sem írta, hogy tejeskávét iszik reggelire, úgyhogy én biztos vagyok benne, hogy a tejeskávét pl. utálja.

helio 2012.07.31. 09:55:01

@Szöszi25: @mütyür: drága párom szülei a világ végén laknak, nem látogatjuk gyakran őket, de most utoljára (kb 1,5-2 hónapja) kiverték a biztosítékot legfőképpen a páromnál.
kicsi 23 éves kislányuk felelősség mentesen él kicsi világában és ha ő neki baja van a páromat szivatják ( páromra bármikor képes panaszkodni, pedig soha semmi ártó szándék nem volt a párom mondataiban tetteiben) azt hittem már, h a párom üldözési mániás, nem hittem el, h a húga mindig panaszkodik az anyjának( természetesen a páromra és gondolom rám is).
Megcsinálták előttem a balhét és berágtak még jobban, h otthagytuk őket vasárnap reggel. Mit gondoltak, leülünk velük ebédelni?! Következő héten volt a hugica születésnapja, a párom meg úgy döntött, h nem köszönti fel, mert ő miatta robbant ki a balhé. Este a párom kap egy olyan smst, h szégyelje magát és h gyógyuljon ki belőlem nőietlen nőnek nem mondható egyénből nagyon gyorsan. ( a szülők nem tudnak smst írni, a húgica írta le, amit anyuci diktált)
Nem szeretném, ha a párom elvesztené a szüleit, akármilyenek is :S

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 09:57:49

@Bundabandi: Bocs, de erröl a Married with children (magyarul asszem Rém rendes család) Jefferson-ja jut eszembe, akinek nincs munkája, totál kihasználja a feleségét, de az elnézi neki, mert fiatalabb és jól néz ki. Szintezés rulez ;)

Szöszi 28 2012.07.31. 09:59:37

@michaela77: Elfelejtetted bevenni a dilibogyit reggelire? :D

helio 2012.07.31. 09:59:54

@Zsebtelep: szerencsére a páromat nem kell nevelni ezen a téren. anyós nem tud az életünkbe beleszólni és megvéd, ha engem próbál fúrni. fúrósnak fúrós, de ez most a kisebb probléma :S

mütyür 2012.07.31. 10:00:08

@helio: ííí, akkor itt inkább hugicát kellene helyrerakni :/ te nem tudsz tenni semmit, csak annyit, hogy támogatod a pasidat.

Namely 2012.07.31. 10:00:22

Ne hidd, hogy ez olyan sokáig mehet. Ha most van szerelem (biztos, hogy nem a pénzedért van veled), akkor is előbb-utóbb beteszi a kiskaput ez az olcsójános-feeling.
Ha máskor nem is, amikor talál egy olyat, akinek min egy mozira lesz pénze. Legalább a saját jegyére.

Amúgy: mivel nagyon ingatag a helyzeted, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy gyűjtöd a pénzt, hogy felkészülj egy esetleges keményebb helyzetre (betegség, baleset, munkahely elvesztése). Szerintem az embernek mindig kell annyi spórolt pénzének lennie, hogyha 6-8 hónapig nincs semmi bevétele, akkor is simán meg tudjon élni.

Szerintem.

Niobe 2012.07.31. 10:00:28

@michaela77: minden ördögi körből ki lehet lépni, csak ez mindig, kivétel nélkül, fájdalommal jár. Velejárója a jobb is, sőt, bizonyos idő után abból lesz több. Ez az, amikor valaki hosszú távon, és nem az adott pillanatban jár jól.

Egyébként kívülről a másik helyzete objektívebben ítélhető meg, ezért is írnak, kérnek tanácsot sokan fórumokon, blogon... és simán lehet, hogy nem, nem merült fel a poszterben, hogy munkát váltson.
Hejj, de mennyien nem tudják, mi az igazán nekik való meló...
Szerintem a félelem, ami leginkább általános, félelem a változástól, a nem-megszokottól, attól, hogy kudarcot vall valaki az önfenntartásban. Pedig ez a legerősebb ösztön, a túlélés. Nem mindegy, ki hogyan játszik a túlélésre, de ha valaki tisztességes nevelést kapott és becsületre tanították, csak a legvégső esetben fog törvénytelen eszközhöz folyamodni. Vagy mint néhány pöcs, brahiból, az izgalom kedvéért - de ha csak egyszer lebukik, már nem is olyan izgalmas...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 10:01:25

@Zsebtelep: mi van????? Most ezt mégis mire írtad? Hogy jön ez ide?

Csak mert én arra írtam, hogy az én környezetmben nem nagyon tudok mondani lehúzós nőt. Mind dolgozik. ->akkor én élek más világban, bolygón

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 10:01:53

@michaela77: ~6 hónaptól 36 hónapig, együttélős konstrukcióban.

michaela77 2012.07.31. 10:03:12

@Szöszi25: duplát vettem be, az lehet a baj:))
Tegnap este felbosszantottam magam, az olimpia kapcsán mennyi magyar lett hirtelen meg mindenki milyen büszke, reggel meg felkelek, dolgozni kellett jönni, már nem lehet egy jó nap, idenézek, itt meg páran éppen sokkal felnőttebbek, mint egy másik felnőtt, és sokkal jobban tudnák élni az életét...
Na ekkor vettem be a második dilibogyót, asszem nem kellett volna:DD

michaela77 2012.07.31. 10:04:11

@Father Justice ♋: az együttélős konstrukció miért feltétel? A különélés még drágább, ott nehéz csak igazán ezt a felállást működtetni... És mégis lehet...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 10:05:11

@Szöszi25: Erre már én is gondoltam! :D

@Namely: Szóval olyan cirka 1,5 milla kellene legyen félrerakva? Ejha! Szerintem a mai világban elég kevés ember van, aki ezt meg tudja engedni magának.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 10:05:22

@Father Justice ♋: "Miközben egyre több nőt ismersz meg, óhatatlanul rájössz, hogy a nők sokkal nagyobb hányadánál elsődleges szempont a pénz a válogatásnál, mint valaha gondoltad volna. A többiek túlnyomó többsége pedig csúnya. "
Hogy én mért nem lepődök meg. :)

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 10:05:29

@Bundabandi: A férfi(el)tartásról jutott eszembe, mint szereotip eset :)

dr. gernika 2012.07.31. 10:05:32

@Niobe: És még mindig nem tanult belőle, hogy otthon nem valljuk be, mennyi pénzünk van?

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 10:08:14

@Zsebtelep: Csak mert azt írtad, "erről" én meg már elég rég nem arról írtam... na mindegy.

helio 2012.07.31. 10:08:21

@mütyür: nem a hugica volt alpári és nem ő viselkedett úgy, ahogy a telepen szoktak :S mindig azzal idegesítem, h megkérdezem, h jelentkeztek e a szülei. nekem fontosabb kb, h ne szakadjon meg a kapcsolat köztük, mint a páromnak :( de nem tudom megállni, h ne kérdezzem :(
hugicát a széltől is óvják. Párom megjegyzi, h édesszájú a húga és ezt sértésnek veszi és "anyúúúúú ugye nem is vagyok édes szájú, nem szoktam édességet enni" az anyja: "a múltkor is sütöttem csütörtökön és a hugica alig evett belőle és csak vasárnap fogyott el" ilyen szinten megy a hugica védése. megjegyzem: sok sütit eszik amikor ott vagyunk és nem szidás v negatívum, ha vki édesszájú. nem sok ember van, aki nem az :)

Namely 2012.07.31. 10:10:07

@Bundabandi: szerinted a posztoló srác kb 190 ezret visz haza? Ugye ez csak vicc volt....

Niobe 2012.07.31. 10:10:28

@helio: az igen... basszus :( Ha egyet mondhatok, igazából a párodnak kell mérlegelnie, mi a fontosabb hosszú távon az életében, és meddig hagyja magát.

@dr. gernika: becsületesség. Kurva nagy átok ám.

@michaela77: de ha kuka napod van, ne rajtunk verd le! :P :)

michaela77 2012.07.31. 10:11:12

@Niobe: na de részben miattatok ilyen?:D

Namely 2012.07.31. 10:12:13

@Bundabandi: egyébként ha 190-et költ az ember minden hónapban, akkor a kérdésedre a válasz IGEN. Ha az egész fizetését elkölti, akkor meg nem tudom sajnálni.

cyd 2012.07.31. 10:12:57

@Zsebtelep: De az csak álca, tudjuk, hogy Jefferson a CIA ügynöke.

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 10:13:48

@michaela77: "Ez kandikamera b+!" Hogyhogy miért?

Azért, mert abban múlik gyorsabban szerelem, és így válik igazán hamar zavaróvá, hogy a férfi szegény. A különélés drágább. De melyik félnek JÓVAL drágább? Ha a nő jól keres, hiába költözik össze Józsival a felerezsi miatt: amit megnyer a réven, rögtön elveszíti a vámon - de akár még többet is. Záros határidőn belül meg fogja unni, hogy a megszokott színvonalú közös programokat neki kell fizetnie, Józsi elkezdi használni a saját fenntartású autóját, stb. Ha még azon is töpreng hébe-hóba, hogy Józsit vajon tényleg zavarja-e, hogy ő a tehetősebb, vagy csak eljátssza, nincs is miről beszélni.

Persze ha csak trollkodtál, akkor minden elismerésem. Akkor nagyon benéztem.

Чапаев 2012.07.31. 10:15:06

"Pénz, pénz, pina. Ez az élet regulája."

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 10:15:25

@Namely: 6-8 hónap azért nem egy fix szabály, de jó kiindulópont. Attól is függ, mennyire gyorsan tudna az ember elhelyezkedni, ha új állást kell szereznie.

@Bundabandi: Ha a havi költség olyan 250-300 körül van, akkor kb igen. Tartalék nélkül az elsö problémánál dölne a hitel, kikötnék a villanyt, stb. Mindenképp mindenkinek kéne valamennyire takarékoskodni, legalább havi 10-20%-ot, és abból tartalékot képezni.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 10:15:47

@Namely: "Szerintem az embernek mindig kell annyi spórolt pénzének lennie, hogyha 6-8 hónapig nincs semmi bevétele, akkor is simán meg tudjon élni. "

Ezt általánossában írtad, szerintem. Egy átlagosan kereső embernek akkor majdnem 1,5 millát kellene félretennie. Nagyon kevés ember van, aki erre képes ezekben az években.

De tegyük fel, hogy a poszter keres kb. 10 E-ret. Akkor is az értelmezésed szerint 600-800 E-ret kellene félreraknia. Mindezt úgy, hogy írja, még egy mozira vagy strandra sem futja.... Mégis HOGYAN?

michaela77 2012.07.31. 10:16:03

@Father Justice ♋: eheheh, nem trollkodtam:) Nem tudtalak meggyőzni, hogy létezik olyan nő, akit nem zavar, ha a férfinak nincs pénze, viszont megerősítetted egy másik tézisemet, miszerint az együttélésben gyorsabban múlik a szerelem, ergo a tartós ÉS boldog kapcsolat titka a különélés;)

Niobe 2012.07.31. 10:17:07

@Namely: Igen, van olyan, aki bruttó 80-100-ból 190-et költ havonta: ezt hívják megélhetési bűnözőnek :D

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 10:17:28

@Niobe: Rajtam pl. leverheti, fel sem veszem:) És különben is igaza van! :)

nemkellex 2012.07.31. 10:20:05

@mütyür: :) Én fontolgatom a külföldre költözést. Olyan helyre, ahová kurva hosszú és bonyolult eljutni.

@helio: Hugit a jégre! Mást nem mondhatok. Hű, de meglapogatnám...

mütyür 2012.07.31. 10:21:28

@michaela77: nem azért múlik el a szerelem az együttélésben, mert együttéltek, bakker, hanem mert rájöttök nem vagytok kompatibilisek egymással.

helio 2012.07.31. 10:22:05

@Niobe: párom nem hagyja és azt mondta, ne is piszkáljam azzal, h ő keresse a szüleit, ha ők keresik, akkor talán felveszi. ez van :) én bevonzom a problémás családokat v így v úgy :) ez is egy tehetség :D

kizárt, h ez a srác félre tudjon tenni, h 6-8 hónapig megéljen, mert inkább haza adja, amit félre tehetne. senki nem tudja, h mért ad haza, de @michaela77: te is csak annyit tudsz adni akárkinek, amennyid van. többet semmiképpen nem. és nem teheti meg, h a végtelenségig hazaadjon, mert neki így soha nem lesz élete, ami a szüleinek azért csak megadatott.

Чапаев 2012.07.31. 10:22:23

@Bundabandi: Nos, elfordítja a testét nyugati irányba, az egyik lábát elmozdítja előre, majd áthelyezi rá a súlypontját, felemeli a másikat, és melléhelyezi...
Ha ezt a mozdulatsort elég intenzíven ismételgeti, egy idő után áthalad egy szimbolikus vonalon, amit országhatárnak hívnak, és onnantól kezdve jelentősen megnő az esélye arra, hogy munkaerejét ne aprópénzre, vagy rosszabb esetben csak ígéretekre váltsa! Kérdés? ;)

dr. gernika 2012.07.31. 10:23:21

@mütyür: Nekem is ez jutott eszembe.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 10:23:21

@cyd: Nem is lehetett volna szebben összefoglalni. :)

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 10:23:35

6-8 hónapra másfél millió? De jó a havi költése egyeseknek.

Чапаев 2012.07.31. 10:24:25

@Father Justice ♋: Köszönöm a hiánypótló kiegészítést! XD

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 10:24:52

Szőke nő megy állásinterjúra:
-Mennyi volt az évi fizetése?
-Ki az az Évi?

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 10:26:21

@michaela77: Ahogy említettem is, léteznek ilyen speciális esetek, de ezeket a konstrukciókat további információk híján nem tudom a posztra alkalmazni. A jól kereső nő + csóró férfi felállás esetén ugyanis szinte kivétel nélkül a minimum 3 kategóriányi szintkülönbség - és sokszor a 20+ év korkülönbség -, felől fúj a szél (a férfi javára, természetesen).

Azt is tanácsolhatnánk a posztírónak, hogy felejtse el a vele egykorú sunát, tornázza fel az esztétikai szintjét, amennyire csak tudja, aztán akaszkodjon rá egy gazdag középkorú hölgyre. De jóval értelmesebbnek és becsületesebbnek tűnik annál, hogy ilyet tegyen, ezért a testreszabott tanács számára az anyagi gyarapodás megcélzása. Ezt kell top prioritással kezelnie, a jelenlegi helyzetében minden más huszadlagos.

Ha lesz elég pénze, az még nem hoz automatikusan szerelmet, de legalább esélye lesz rá.
Anélkül viszont csak az agyalásra.

michaela77 2012.07.31. 10:26:30

@mütyür: olyan dolgokban nem vagytok kompatibilisek, amik együttélés nélkül nem derülnek ki? Ergo együttélés nélkül nem múlik el a szerelem?

@helio: persze, ez így van. De talán jelenleg nem tud jobbat. Az élet mindig változik.

Zsebtelep (törölt) 2012.07.31. 10:26:51

@Чапаев: Ismerek olyan huszonévest, aki német meg angol nyelvvizsgával, két diplomával nem akar töle 30km-el nyugatabbra menni dolgozni, mert ott burgenlandiul kell beszéni, és azt nem teljesen érti. Inkább siránkozik, hogy 1+ éve otthon ül a szülök nyakán, és nincs munkája. Pontosabban "nem adnak neki", és "nem szereznek neki" munkát.

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 10:29:14

@mütyür: A kettő között pont félúton van az igazság. Az együttélésben hamarabb jöttök rá, hogy nem vagytok kompatibilisek egymással, amitől hamarabb múlik el a szerelem is.

helio 2012.07.31. 10:29:26

@mütyür: htc-d még mindig rossz? cseréltesd, ha többedjére nem megy a szerviznek, akkor adniuk kellene egy újat.
@nemkellex: nem ártana neki az biztos

cyd 2012.07.31. 10:31:15

@Zsebtelep: Az ilyenek kedvéért szívesen létrehozok egy alapítványt Oneway ticket to Taigetos névvel, beszáll valaki?

dr. gernika 2012.07.31. 10:31:16

@Zsebtelep: Én meg körülnézek és látok egy olyat, amit mondtál, egy olyat, ahol apu-anyu ugyanott dolgozik hasonló intenzitással és egy olyat, ahol jóformán az asszony tartja el a családot.
Csak itt, a melóban.

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 10:31:24

@Nava...: Azért, mert ha jobban belegondolsz, kénytelen vagy belátni, hogy igaz?

Чапаев 2012.07.31. 10:31:58

@cyd: Nem tom', mi többirányú és szintű tudatmódosítások után a "Pénz, pina, Argentína!" tengelyre esküdtünk fel a haverokkal, de az, hogy hogyan jutottunk el ideáig, abszolúte rekonstruálhatatlan! xD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 10:33:08

@Bohumil Stejskal: Teszem azt keres 170 nettót - szerintem az egyáltalán nem egy hatalmas fizetés - az 8 hónapra már 1 360 000, plusz egyéb juttatások, talán jutalom, tehát kb. másfél milla.

helio 2012.07.31. 10:33:30

@michaela77: ahogy kivettem a posztból ez elég tartós ez az állapot (nem 1-2 hónapja tarthat) és azért létezik nyugdíj, v segély, v rokkantsági, v akármi sőt akár még dolgozhatnak is. nem állapot, h azért dolgozol és kb éhezel, h a másiknak kényelmes legyen. akármi is van a háttérben ez nem lehetne ennyire tartós.

mütyür 2012.07.31. 10:34:17

@michaela77: lásd, amit Father írt, úgy pontos. totál fárasztó, hogy mindig megpróbálod a saját életedet igazolni mindenki előtt.

@helio: hjamm, csak messze van a bolt és baromi lusta vagyok már megint elmászni hozzájuk. sztem nem is volt szervizben a telefon, a boltban rátettek magyar szoftvert és ennyi.

Чапаев 2012.07.31. 10:34:20

@Zsebtelep: Életképtelen egyedeket mindig is kitermelt az evolúció, de hát ettől szép, nem?! ;)

Meg egyébként is, akkor kiknek osztanák a Darwin-díjakat?

nemkellex 2012.07.31. 10:34:33

@dr. gernika: Meleg.

@helio: Amúgy szerintem féltékeny a hugica. Ez a legnehezebben kezelhető fajta. :P

michaela77 2012.07.31. 10:35:04

@helio: inkább ne is akard megismerni államunk szociális ellátó rendszerét, legyen elég annyi, nincs segély meg nyugdíj meg akármi, ha mondjuk 50+ éves vagy, és olyankor munka sem nagyon...

Чапаев 2012.07.31. 10:35:28

@Bundabandi: Szakaggyá má le a zsebszámológépedről, inkább löttyincsé' egy kortyot a repikonyakból a kávédba! Hidd el, jobb lesz ám! ;)

michaela77 2012.07.31. 10:35:55

@Bundabandi: :) Na ezért bosszant fel, hogy te ilyenekről nyilatkozol. Szerinted 170 nettó az nem egy hatalmas fizetés, miközben szerintem az ország kb. 80%-a ennél kevesebbet keres...

Namely 2012.07.31. 10:37:06

@Zsebtelep: 100% like

@Bundabandi: úgy, hogy én sem gazdag családban nőttem fel, de ma már anyagilag minden rendben van. Hogy miért? Amikor középiskolás voltam dolgoztam nyáron, a pénzt meg nem szórtam el. Egyetem alatt is dolgoztam, és mindig félre volt rakva a keresetem 35-40%-a. Még ma is él minden spórolási szabály, és a keresetem egyre kevesebb hányadát költöm el. A legtöbb befektetésre kerül.
Minden költségem/kiadásom excel-táblában van vezetve, konkrét értékekkel, amiket csak a legritkább esetben lépek át, mindenre van konkrét költségkeret, tartalék értékekkel.
Minden hónap pénzügyi tervvel kezdődik.
Ha ezt minden ember alapszinten tudná, akkor nem lett volna a devizahiteles-mizéria sem:
Hogyan csinálja a posztoló? Vegye elő az excelt, és számoljon. Ha a jelenlegi helyzetet nem tudja fenntartanni, akkor keressen olcsóbbat.

cyd 2012.07.31. 10:37:15

@Bundabandi: 170 nettóért a lakosság jó része bárkit, fényes nappal a Hősök terén.
Legyen az inkább 110. Az egyéb juttatás meg miért is alap? Pl. az Áfazurück Bt-nél? Van élet a multin kívül is.

michaela77 2012.07.31. 10:38:32

@mütyür: :)))) Nem hiszem, hogy igazolni kellene az életemet, amiről még mellé valljuk be, kb. nulla fogalmad van:) Engem sokkal jobban fáraszt, ha valaki demagóg, ha csak a társadalom által belé nevelt és elfogadott normákat tartja "normálisnak", és ha mindig mindent jobban tud, olyan témákban is, amiről fogalma sem lehet.
De mindkettőnk számára van megoldás, egyszerűen nem kell olyasmit olvasnunk, ami fáraszt...

Kytia 2012.07.31. 10:39:07

Gyors és praktikus tanácsom: KERESS MÁSIK MUNKAHELYET!

Oké, hogy albérlet, plusz szülők, de hogy emellett nem telik egy mozira... Ráadásul még fasz is a főnök, menj máshova! A kégliben meg takaríts ki és vidd fel a lányt, nem kell kétnaponta mozizni, de valamit kell csinálni együtt és ha minden nap valami eljárós mulatság merül csak fel, az úgy tényleg b*szott drága. Albérletben együtt elpunnyadni, filmet moziban helyett letöltve megnézni, stbstb. Be kell vállalni, hogy neked ennyi van, millió módon kompenzálhatsz, pl legyél nagyon jó az ágyban és akkor még nyersz egy kis időt, amíg helyrehozod az anyagi helyzeted.:D Ha jófej a csaj, még élvezni is fogja a közös fetrengést az albérlőtársakkal, bár azért arra vigyázz, ne lakj együtt túlságosan jóképű fazonokkal.:D

michaela77 2012.07.31. 10:39:25

@cyd: igazán köszönöm a véleményedet.

Szöszi 28 2012.07.31. 10:39:55

@michaela77: Mindenki a saját sorsának a kovácsa, csak, hogy valami k*rva bölcset mondjak így 25 évesen. :) Ergo, ha szeretnék 170.000Ft-ot vagy annál többet keresni, akkor teszek érte. Lehet, hogy csak a pozitív példákat látom magam körül? Lehet...De, ha nekik sikerült, akkor másnak is ugyanannyi az esélye.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 10:40:24

@Bundabandi: Teszem azt 170 netto.
Akkor beszéljünk azokról, akik majd a gyerekeidet tanítják, hogy majd legyen olyan tudásuk, hogy abból meg tudjanak élni. Szerinted nekik mennyi a havi netto. Ha nem tudod, majd súgok.

Niobe 2012.07.31. 10:40:53

@Bundabandi: 170 nettó nem sok?? Tudom, hogy a hávégés meg az egyéb nagyon okos statisztikák imádnak ezekről hazudni, de ne már... eléggé szűk réteg keres ennyit vagy e fölött, a teljes lakossághoz képest.

michaela77 2012.07.31. 10:42:11

@Szöszi25: hű.

Asszem én nem ugyanabban az országban élek, ahol ti, megyek is inkább dolgozni, mert bár biztosan röpködnek a munkahelyek, ha igazán teszek érte, de én inkább maradnék még itt egy ideig...

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 10:42:41

@Bundabandi: De nem arról volt szó, hogy mennyit keres, hanem, hogy 6-8 havi megélhetésére tegyen félre. Gondolom nem költi el a 170-et.

michaela77 2012.07.31. 10:43:11

@cyd: jajj, most esett le, áfazurück:DD Milyen vicces vagy, ha kicsit megerőlteted magad:P

dr. gernika 2012.07.31. 10:46:24

@mütyür: A pluszmunkát is csak találta valahogy. Szerintem pattanna ő az alapmelóból is, ha lenne rá lehetősége.

helio 2012.07.31. 10:46:40

@mütyür: szemetek :S
@nemkellex: a hugica saját világban él és csak úgy egzisztál. nincsen akarata, nincsen felelőssége. csak van. nem csinál magától semmit, viszont anyai parancsra azonnal. nincsenek barátai, nincsenek ismerősei, nem keresi senki, nincsen érdeklődési köre, hobbija, csak a tv. csak a testvére kontójára nagyon aljas, aki azért nem keveset segített neki tanulásban, szgépet a barátom vitt neki, dokihoz is ő vitte stbstb. (középsulit sem tudta volna megcsinálni a bátyja nélkül,ez a hála, a szülőket ráuszítani)

@michaela77: környezetemből kiindulva ismerek 8-10 rokkantnyugdíjast, akik 50E felett kapnak és mondjuk a 90%-tól elvenném ( tudom, h szemétnek tűnök, h rosszat akarok a saját ismerőseimnek, de én nem adnék ennyit az biztos) ja mindegyik dolgozik 100%an amelyik nem annak nagyobb a rokkantnyugdíja és ő a 10%-ba tartozik

dr. gernika 2012.07.31. 10:48:47

@helio: :(
Éltem már át hasonlót, ráadásul "miattam" volt, ott az ex kavarta a balhét, akit az egész család jobban szeretett, és az akkori pasimnak volt képe mellém állni.

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 10:51:41

@Niobe: A statisztikák is csak addig tudnak ilyesmiről hazudni, míg ki nem borul a bili - például egy átgondolatlan törvénymódosítás kapcsán. Amikor bevezették az egykulcsos SZJA-t az adójóváírás megvonásával együtt, első körben az okostojások azt merték állítani, mindenki jól jár majd az új rendszerrel. Aztán amikor kiderült, hogy nem, azt mondták: nem baj, majd kényszerítik a munkáltatókat a bérkompenzációra. Végül, amikor az kiderült, hogy százezrek jártak rosszabbul, elkezdődött az izmozás, hogy azok a munkáltatók, akik nem iktatnak be bérkompenzációt, elesnek különféle támogatásoktól. (A legtöbben erre a lehető legegyszerűbben reagáltak: minden tizedik embert kirúgtak.)

Mivel a bruttó 220e alatt keresők jártak rosszabbul, ebből kb. összeáll, hogy mennyi lehet a nettó átlagbér valójában. Inkább 120e környékén van az igazság, de semmiképpen nem 170e lesz az.

Kytia 2012.07.31. 10:52:04

Gyerekek, a 170 ezer forint ma Magyarországon olyan értelemben nem sok, hogy még ezt is kevesen keresik meg, de nézd már meg, összességében mire tudsz menni azzal a pénzzel.

Albérlet egyedül: 50 + rezsi alhangon (kb 100.000)
Kaja, tisztálkodószerek, stbstb mondjuk 50?

És akkor 150-nél vagy és még a világon semmit nem csináltál, csak létfenntertottál és számlákat fizettél. Plusz add hozzá, hogy minden hónapban van valami extra gebasz, ami külön kiadást jelent, akár betegség, akár kiszakadt az egy szem farmerod segge, mittómén. 170 ezerből az jön ki tűrhetően, aki a szüleinél lakik, vagy már a saját, hitel nélküli lakásában.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 10:54:45

@michaela77: Amíg te arról nyilatkozol, hogy a nő dolga a háztartás stb. stb. Addig szerintem én is simán nyilatkozhatok erről. Ki tiltja meg, hogy elmondjam a véleményemet? Ha nem tetszik max. nem olvasod el és kész.

@cyd: Persze, van, de senki nem kényszeríti, hogy Bt-nél dolgozzon. Ha ott kapott munkát, akkor sajnos kedvesebbet keres és esetleg nincs jutattás. Én abból indulok ki, amit magam körül látok. Ha a KSH megírja, hogy 210 000 Ft az átlagkereset 2012-ben (kb. 137 E nettó), akkor szerintem a 170 nem sok.

@Чапаев: Inkább hazamennék aludni! :D

@Namely: Küldd el neki az excel tábládat! Hátha attól kevesebbet kell otthon leadnia. Én sem születtem gazdag családba, kb. 12 éve élek saját keresetből, én speciel nem tudok ennyi pénzt félrerakni.

michaela77 2012.07.31. 10:55:20

@Kytia: Ez pontosan így van. Ezért sem értem, hogyan oldják meg olyan sokan minimálbérből, albérletben, családdal.

Black.Sheep 2012.07.31. 10:56:01

@dr. gernika: Hát ja.
Mert ugye nem tudjuk, hogy melyik városban van a szitu.
Amíg Pesten so-so lehet keresgélni (~ havi egy behívás interjúra, ha tényleg jó vagy),
addig pl. van imserős aki megyeszékhelyen fél évet ült otthon felsőfokú nyelvvizsgával, minőségbiztosítóként, mert ha klikkelt a megyei munkalhetőségekre, akkor volt olyan, hogy arra a hónapra 8 (NYOLC) db álláslehetőség volt.

A hentestől a bankfiók-vezetőig.

Nem kívánom innen senkinek, hogy basszák ki, ezért inkább kérem, hogy előbb gondolja meg kétszer is a jótanácsait. A másik oldal sem hülye, csak ezt dobta a gép neki.
Oké, kicsit azért buta, mert tényleg simán el kell mondani, hogy "erre most nincs pénz", és úgy ajánlani más programot, mert kkor nem kezd kombinálni a másik.
Vagyis DE, kezd, mert nő :), de ez már legyen majd egy másik poszt.

@Bundabandi: 170 nettó? és miről szóljon a számla, kedves?
"Jól megérdemelt utalom"-ról? :)
Multinál is kevesebbet kap a CC-s, junior akármi. Wakie wakie, a válság még tart.

helio 2012.07.31. 10:57:09

@dr. gernika: a veszekedés az úgy pattant ki, h anyuci csipkelődött az én kontómra, amit a párom nem tolerált és megkérte, h légyszives, NE. anyuci azt hitte, h mindent megtehet és csak azért is és a párom mondta, h akkor sziasztok (ezek után kitört a balhé, ha párom egy hálátlan meg lenézi őket stbstb)
anyuci a húgica miatt csipkelődött, mert azt érzékelte a húgi, h meg lett siettetve a reggelivel ( ami nem igaz és bő 1 órán át tartott neki) ja azért nem ültünk le mellé reggelizni, mert ő soha nem ül le velünk reggelizni v vacsizni. aztán ment anyucihoz, h így meg úgy....

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 10:57:24

@Kytia: Vagy ne 4-esben csinálják a szexet:)

Kytia 2012.07.31. 10:59:33

@michaela77: Hiteleket halmoznak fel, vagy extramunkát vállalnak, esetleg van támogató rokon. Persze olyan is van, hogy hónap második felében már csak tej és kenyér van a hűtőben, legfeljebb sopánkosik a védőnéni, hogy sápadt a gyerek. Mondjuk túl lehet élni, de azért elég gáz.

Black.Sheep 2012.07.31. 11:00:57

@Bundabandi: A KSH tud dolgozni a be nem jelentett béradatokból is? :)

Egyébként vidéken pár éve már van olyan, hogy be vagy jelentve minimálbérre, meg is kapod, csak másnap vissza kell fizetni a pénztárba belőle x-et..
"Emeljük a minimálbért, mert az mindenkinek jó"
Persze. Mindneki hülye, élen a vállalkozóval.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 11:01:00

@Black.Sheep: Egy multinál a sima ügyfélszolgálatos kap kb. 250 E bruttót!

Niobe 2012.07.31. 11:01:02

@helio: egyre inkább igaz, hogy mindenki úgy boldogul, ahogy tud, meg ahogy hagyják... ha valakit hagynak elpofátlanodni, nem igazán fog megváltozni, csak ha ultimátumot kap. Van egy fogadásom, hogy a szülők nem fogják erre kényszeríteni, mert "ügyümbügyürke" szeretgetik... nagy hiba, de ez van.

michaela77 2012.07.31. 11:02:47

Csak néhány semmitmondó tény és adat:

Magyarország nem csak Budapestből és cuki kis irodákból áll, a cégek nagy része a túlélésért küzdő mikrovállalkozás, esetleg pofátlan, munkaerőt kihasználó egyéni vállalkozó.

Előfordulhat, hogy valakinek 17 évesen el kell mennie dolgozni, ne adj isten szakmunkásképző után, napi 12 órákat lenyomni, hogy megéljen, és emellett valahogy nincs kedve angolt tanulni, hogy továbblépjen. Esetleg nem ér oda délután hatra az esti gimibe, mert akkor még javában lapátolja az aszfaltot az ötven fokos hőségben.

Az is előfordulhat, hogy egy cégnél mindenki minimálbérért gürcöl (nettó 61ezer Ft), legyen mondjuk 10 alkalmazott, a főnök meg nettó 900ezret keres.
Ennél a cégnél az átlagos nettó bér máris 137ezer forint lesz, a melósok mégis nyomorognak, mint állat.

És persze vannak a cuki kis irodák is, meg a multik, ahol a nettó 170 az alap, és ha jól tanultál és bekerültél akkor boldogan és büszkén tekinthetsz a világba és oszthatod az észt.

nemkellex 2012.07.31. 11:03:49

@helio: Bérelj emberrablókat, aztán vigyék, ahová akarják. :) No, milyen ötlet?

@Kytia: Hát, én nettó száz alatt keresek, semmire nem elég. Ha nem lenne a főnök, megélni nem tudnék, nemhogy moziba menni... Ha 170-et keresnék, az mindenre elég lenne. Így az én fizetésem az albérletre megy el, minden mást a főnökéből kell kihozni. Ezért váltok én melóhelyet, és nem ő.

Niobe 2012.07.31. 11:04:27

@Black.Sheep: "A KSH tud dolgozni a be nem jelentett béradatokból is? :)" - hát ott a pont, sajnos.

@Father Justice ♋: (bólogat)
Jól megszopatták a munkaadókat, munkavállalókat... ki meri ezek után azt mondani, hogy nincs demokrácia? Mindenki szopik, helló, ennyi. :)

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 11:05:12

@Bundabandi: Csakhogy az a 170e átlag nem olyan eloszlásban jön ki, hogy kb. ugyanannyian keresnek egy kevéssel ezalatt, mint amennyien pont ennyit, meg amennyien egy kevéssel efölött.

Ha 100 emberből 75 120e-t keres, 5 170e-t, 5 220e-t, 8 280e-t, 4 500e-t, 3 pedig 1M-t akkor is 170e (172.900 Ft) lesz a matematikai átlag, de ebben az eloszlásban a 170e a nagy többséget adó 75% számára már "sok" lesz.

Ez egy egyszerűsített példa, de remélem, körvonalazódik belőle az Igazság.

Black.Sheep 2012.07.31. 11:05:38

@michaela77: Olyan 200 nettóból két gyerek felnevelése is belefér. De csodálom én is.
Persze vastag családi támogatással. Nem igazán anyagi a segítség: kaja, pesztrálás, de hát tudjuk, hogy mennyit jelent, ha van időnk nyugira, rekreációra.
Mindezzel együtt ahogy látom, ez kb. arra elég, hogy egyik hónapról a másikra meglegyenek.
A nagyszülők látogatása is már időbeli elhatárolást kíván.
(és inkább elvinni az 800 ft-os lekvárt a nagyszülőtől, a fél országon keresztül, mert akkor azt nem kell venni..ez nekem néha nagyon szomorú)

helio 2012.07.31. 11:06:49

@Niobe: egyetértek :)

@Bundabandi: ezzel azért nem értek egyet. az ügyfélszolgálatosokat most már próbálják kiváltani bérelt munkaerővel (munkaközvetítőn keresztül) és brutto 650 Ft-s órabérért dolgoztatnak. amivel kijön átlag heti 50 órával ( de valójában sokkal több) havi 80-90E netto és ebben semmi kafetéria nincsen és nem is lesz. ( ilyet csináltam kb 4 hónapig, soha többet)

Szöszi 28 2012.07.31. 11:08:07

@michaela77: És van olyan is, hogy a nő 3 pici gyerekkel van otthagyva, 9 év főállású anyasággal, mégis elhelyezkedik, és sikerül a fizetését egész magasra tornászni, mert küzd. Te azt látod magad körül, én ezt.

michaela77 2012.07.31. 11:08:39

@Kytia: @Black.Sheep: hát jah, tényleg teljes elismerésem, aki ezt meg tudja csinálni.

michaela77 2012.07.31. 11:09:38

@Szöszi25: borsodban volt ez, szakképzettség nélkül?

helio 2012.07.31. 11:10:01

@Father Justice ♋: és akkor még nem is számoltad azt aki 120 alatt keres. ( van sok még bpen is)

Namely 2012.07.31. 11:11:24

@Szöszi25:
"ha szeretnék 170.000Ft-ot vagy annál többet keresni, akkor teszek érte."
[vállonvereget] Okos szöszi! Így igaz! +1 :)

@Bundabandi: "én speciel nem tudok ennyi pénzt félrerakni. "
neked is elküldöm ha gondolod :)

Kytia 2012.07.31. 11:11:55

@nemkellex: Nagyon jól teszed. Én is így voltam, az első munkahelyen 2 év alatt sem emeltek egy fillért sem (90-et kerestem), ezért mentem el. A második helyen rögtön a dupláját ajánlották, pedig akkor még úgy voltam, hogy 120 körül már igent mondok bármire.:)) Azért érdemes keresgélni, mert tényleg óriási különbségek vannak és miért ne pont neked lenne szerencséd (vagy a posztolónak)?
(Főnök amúgy nincs olyan helyzetben, hogy a fizetésedet befolyásolja?)

Black.Sheep 2012.07.31. 11:12:06

@Bundabandi: Kicsit sarkítasz, nem kb. kap annyit, hanem az kb. a plafon. (thx to HAYE)

De ott van FJ példája, hogy érezzed: ha te kócos kis CSR vagy a banknál, akkor még mindig bőven a súlyozott átlag fölött vagy; a fő dolgod, hogy üljél a seggeden és köszönj szépen a főnöknek :)

dr. gernika 2012.07.31. 11:12:58

@helio: SZomorú, hogy ilyen emberek gyereket nevelnek. De biztató, hogy az ilyeneknek is ember lesz a gyerekükből. Legalább az egyikből.

helio 2012.07.31. 11:13:08

@nemkellex: :D szerintem nagyobb büntetés így élni, mint elrabolni :DDDDD

Kytia 2012.07.31. 11:13:52

@michaela77: "Ennél a cégnél az átlagos nettó bér máris 137ezer forint lesz, a melósok mégis nyomorognak, mint állat."

Azért a statisztikában van egy "szórás"-nak nevezett tényező, ami elvileg pont azt mondja meg, hogy hogyan oszlanak el a számok. Nem értek hozzá, de azt tudom, hogy nem úgy számolják, hogy simán összeadják és elosztják.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 11:14:10

@helio: Lehet, hogy ott nem, de van egy csomó ismerősöm, aki multinál ügyfélszolgálatos, CC-s stb. és kb. ennyit keresnek.

@Father Justice ♋: Ok én egy átlagos bérrel próbáltam megcáfolni Namely azon állítását, hogy egy embernek min. 6-8 havi pénze kell, hogy félre rakva legyen. Ha 110-el számolom, akkor majdnem 900 000 Ft. Az is sok!

Mindenki megnyugtatására én sem keresek 170 e nettót, mégis ezt tartom(tartanám) egy reális átlagos bérnek. Ebből meg is lehet élni egy hónapban.

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 11:14:35

@Kytia: Nem egyedül kell albérletben élni:)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2012.07.31. 11:14:54

@Kytia:

A mostani default dolgok amiket a fizuemelésre válaszolnak : válság van.

michaela77 2012.07.31. 11:15:43

@Kytia: persze, van szórás, meg módusz, meg medián. De az átlagbér az egy sima súlyozott számtani átlag, pont úgy ahogy írtam, ebben kb. 99%-ig biztos vagyok.
(10*61 + 1*900) / 11 = 137ezer

helio 2012.07.31. 11:15:53

@dr. gernika: időnként már elhiszem, h én hozom ki az emberekből ezt :) ez a rosszabb :D de amint írtam én aggodalmaskodom egyedül, h ne szakadjon meg örökre a kapcsolat.

helio 2012.07.31. 11:19:19

@Bundabandi: amúgy mért mindenki azt számolja, h mennyi 6-8 hónap fizu. Namely azt mondta, h amiből meg tudsz élni 6-8 hónapig, ha vki félre tud tenni, akkor kevesebből is meg tud élni, mint a fizuja. v én értettem valamit félre? :D

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 11:21:14

@Kytia: @michaela77: Jól mondja. Nemcsak simán összeadják és elosztják, mert szorzás is van benne. :)

michaela77 2012.07.31. 11:22:50

@Father Justice ♋: :DDDD még hogy nem ér semmit a diploma...:DDD

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 11:23:24

@helio: Én is ezt írtam feljebb, de nem terjed a hang.

Vagy a blog jól leképezi az alacsony átlag IQ-t :D

nemkellex 2012.07.31. 11:24:18

@Kytia: Hát, ha nagyon akarná, talán tudná befolyásolni, de jobb a békesség már erre a kis időre a kollégákkal. Nem lenne igazságos, mert ezzel az erővel még 5 embert tudok mondani, aki megérdemelné. (én meg annyira nem is, mert mindig korán haza mehetek, legyen az elég)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 11:25:12

@helio: Pontosan! Na meg az sem mindegy, hogy egyedül élsz, vagy a pároddal, szüleiddel. Támogatnak-e, kapsz-e valami pótlékot (családip., adókedvezmény) stb. stb. Kapsz-e cafeteriát, jutalmat, van-e túlórapénz, másodállás.

Niobe 2012.07.31. 11:28:21

Hm, elhatároztam, kitolok Miss Mószerral. Ledumáltam a főnökkel, kapjon saját internetes gépet.
Így tuti nem lesz ereje foglalkozni azzal, én mennyit netezek...
Nyer-nyer? Remélem...

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 11:29:02

@michaela77: Csak vicceltem, nyilván ő is ki tud számolni egy súlyozott átlagot. Szerintem a többség fejében egyébként sem a matematikai alapokkal van a probléma, hanem azzal, hogy nem érzékelik az "átlagos" és a "legjellemzőbb" jelzők közötti különbséget. Hiába nettó 170e az átlag, ha a legjellemzőbb érték tízezrekkel ezalatt van.

Ha a hereverő píár és háer managák vaskos fizetéseit holnaptól megdupláznák, az átlag elérhetné akár a 200e-t is, de a legjellemzőbb érték attól még egy dekányit sem változna, és a 170e a többség számára pont annyira tűnne soknak, mint azelőtt.

Legfeljebb a píár és háer managákra jobban irigykednének egy kicsit.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 11:31:23

@Niobe: Nagyon ügyi és találékony vagy. :)

Black.Sheep 2012.07.31. 11:31:24

@helio:@Bundabandi: No és amíg félrerakod a 6-8 hónap tartalékot, addig miből élsz? Egy nagy levegőből? :)
Egyébként olyankor nem csak a munkabér esik ki, hanem minden juttatás (telefon, cafeteria, nincs ingyen bérlet, satöbbi), és bizony az is egy szép tétel.
Amikor két hónapig nem dolgoztam, nem ment el sokkal kevesebb, mint munka alatt. Bejönni viszont 0.

Az lehet egy filozófiai vita, hogy adott életszínvonalat fenntartani érdemes, vagy lejjebb kell adni, és majd újra visszakapaszkodni?
Én úgy voltam vele, hogy bíztam a tudásomban, így maradt a színvonal. Bejött. De szerintem ez nem lehet mások számára egyetemes jótanács.

helio 2012.07.31. 11:31:37

@Bohumil Stejskal: bocsi, nem láttam:) ez a bók most nekem szólt az iqval? :) (van egy jó hírem, az iq is fejleszthető :D)

@Bundabandi: minden mindennel összefügg :D

na megyek is. szép napot mindenkinek :)

michaela77 2012.07.31. 11:32:09

@Father Justice ♋: engem az érdekelne, mennyi lenne a tényleges átlag, ha belevennénk azokat, akiknek vissza kell fizetniük a minimálbérből, meg azokat, akiknek zsebbe fizetnek, meg mindenkit. Na akkor érdekelne a legjellemzőbb, meg az átlag.
Ha valaki fizet érte háromtrilliárd forintot, természetesen közbeszerzéses pályázat keretében, én szívesen kikérdezem az országot.

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 11:32:55

@helio: Arról nem is beszélve, hogy ha az ember kényszerhelyzetbe kerül, sokszor kapásból lemond olyan kiadásokról, amik simán belefértek, ameddig jól szaladt a szekér. Egyébként a több hónapos (nálam konkrétan 9) szabályt én is mindig következetesen betartottam. Ez három éve egészült ki a 9 hónap + útiköltség kombinációra nálam. (Ha végül dobbantani kellene egy élhető országba.)

@Niobe: Ne reménykedj. Most már téged fog cseszegetni, ha valami nem megy az új gépén.

helio 2012.07.31. 11:36:31

@Black.Sheep: én nem beszéltem spórolásról, csak nem értettem, h mindenki szorozza a netto fizut, ha félre rak, akkor kevesebből is megél az ember.
én sajnos még nem kerestem annyit, h így félre tegyek :) annak idején a zsebpénzemből tudtam spórolni :) ha valamit meg akartam venni.

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 11:37:47

@helio: Nem, az IQ-s a többinek szólt:)

helio 2012.07.31. 11:37:51

@Father Justice ♋: örülök neki :) én még nem vagyok ennyire sikeres.. de törekszem rá :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 11:40:00

@Black.Sheep: Pont ezt próbálom itt mondani én is, hogy szerintem eléggé képtelenség a mai világban 6-8 hónapnyi pénzt félrerakni. Egyszerűen nem jön annyi be, hogy a számlák és a kaja kifizetése után maradjon ennyi pénz.

@michaela77: @Father Justice ♋: meg bevennénk azokat a vállalkozókat, akik minimálbér után adóznak és valójában nem annyit keresnek ... akkor is kicsit másképpen nézne ki a dolog.

Namely 2012.07.31. 11:40:54

@helio: nem értetted félre. Így van.....

@Father Justice ♋: +1

Niobe 2012.07.31. 11:41:57

@Nava...: @Father Justice ♋: hiszek a pozitív végkifejletben. Jaqvíthatatlan vagyok :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 11:42:59

@helio: Mehet a szöveg a spórolásról, de ez is bizonyos helyzetekben működik és bizonyos helyzetekben nem. Én annak örülök, hogy a gyerekeim mindig úgy lettek nevelve, hogy megértsék, ha azt mondom, hogy most nincs.
Amikor úgy gondolom, hogy ez a hónap most olyan volt, hogy pozitív a mérleg, akkor biztos beüt valami, ami ezt felülírja. És nem azért, mert nem tanultam, nem dolgozom, élhetetlen vagyok. De az is igaz, vidéken élek két diplomával.

Kytia 2012.07.31. 11:44:27

Tessék a kereseti statisztikák a KSH-tól.

statinfo.ksh.hu/Statinfo/haViewer.jsp

Hát, ha ebben már a Damján jövedelme is benne van, akkor tényleg elég szomorú a hylezet. De továbbra is azt gondolom, hogy nem úgy van benne, ahogy az általánosban tanítják az átlagszámítást.:)

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 11:45:29

@michaela77: Olyanokra gondolsz, akik a főnöknek zsebbe fizetnek vissza a minimálbérből? Akkor az a többlet, ami eltűnik az egyik oldalon (pl. 9 x 30e Ft = 270e Ft), megjelenne a főnök oldalán, ezért az átlag nem változna. Viszont a legjellemzőbb érték máris jobban közelítené az igazságot. (Kilencszeres súllyal ugrana lefelé.)

Mondjuk én ilyen minimálbérből visszafizetős megoldásról még sosem hallottam.
Ez brutális és szánalmas is egyben, ha tényleg így megy.

Akiket zsebbe fizetnek, azok között egyaránt vannak meggyőzhető alkalmazottak (akiknek szimpatikusabb a zsebbe kapott 120e, mint a 85e bejelentve), és olyan vállalkozók, akik épp csak annyi munkáról adnak számlát, hogy papíron még rendben legyen minden, de közben több százezret visznek haza. Ha ezt kimutatnák és nettósítanák, akkor már a tényleges átlag és a legjellemzőbb érték is lefelé mozdulna el a levonások után.

Black.Sheep 2012.07.31. 11:46:19

@Father Justice ♋: ez a szabály is addig él, amíg nem jön a kivétel :)

Én pl. döntehettem, hogy marad az x hónapnyi tartalék, vagy visszafizetem a CHF hitelt. Ez mondjuk elég egyszerű döntés volt, de nyilván vannak gondolkodtatóbbak is.

Kytia 2012.07.31. 11:48:44

Most nézem, hogy tényleg úgy számolják. Már ha ez ---------------------------------------------------- az osztást jelenti.:DD

helio 2012.07.31. 11:50:08

@Nava...: akkor jól csinálod :) nem tudom, h mért rám írja mindenki a spórolás dolgot, csak feltettem egy kérdést ezzel kapcsolatban. megértem azt is, aki félre rak és azt is aki nem tud.
azt a spórolós exceltábát én is szívesen megkapnám :D
a posztoló kontójára írtam azt, h nem mehet a végtelenségig, h ő majdnem éhezik, h a családnak adjon. (miközben neki a jövőjét kellene építeni)

michaela77 2012.07.31. 11:50:54

@Father Justice ♋: visszafizetésről még én sem hallottam, de itt írta valaki.

Olyanról viszont tudok, hogy valaki ugyan 120ezret keres havonta, de napi 12 óra munkával. És be van jelentve napi 4 órára minimálbérrel. Ha viszont kiszámolnánk mennyi járna neki túlórapótlékkal, akkor így még a minimálbért sem éri el a fizetése.
Ez hová tartozik, ezt mennyivel kell számolni? Mert hazavisz ugyan 120ezret, de heti 7,5 napot dolgozik.
Plusz ha szabadságra akar menni, éhenhal, mert azt nem fizeti a vállalkozó...

helio 2012.07.31. 11:53:59

@Bohumil Stejskal: :D nem veszem magamra, akkor sem ha nekem szólt :D

michaela77 2012.07.31. 11:54:12

@Kytia: hát az átlag már csak átlag, a kereset meg már csak kereset:) Nem szokták kérni a statisztikán, hogy jelöljék meg ki a főnök, mer annak a keresetét nem vesszük bele:)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 11:56:27

@helio: Éppen neked ment, bocsi. :)
Én próbáltam az exceltáblát is. De ez is szerintem csak akkor jön be, ha van miből.
Egyébként amit írsz a posztolóról, az nagyon igaz. Ez elég szégyen a családra nézve.
Nekem is van olyan ismerősöm, hogy 3 állása van, napi 7 órát dolgozik, hogy eltartsa a 3 éves kisgyerekét (ami természetes), de az anyját is ő tartja el, akinek ez kényelmesebb, mint állást keresni. Na, ez szerintem szomorú. Nincs az anyjának semmi baja, csak szimplán kényelmes.

Szöszi 28 2012.07.31. 12:02:29

@michaela77: Nem. Budapesten, egy sima érettségivel. De tessék itt a példa a vidéki jól menő életre: Észak-alföld, orvos mami és orvos papi, a velem egy idős gyerekek Pöstön tanulnak, a szülők által vett kecóban laknak, otthon geci nagy házikó, minden évben van 2 hét jó fajta külföldi nyaralás. Lehet -e vidéken is faszányos karriert építeni? Igen, lehet. Ahogy lehet Budapesten is nyomorogni.

helio 2012.07.31. 12:03:05

@Nava...: :) ebbe belekeveredtem..
nem próbáltam semmilyen exceltáblát, amikor kevesebb volt úgy mentem vásárolni, h nem veszek semmi mást csak amit kell és elterveztem.. nincs túrórudi v bármi más.
amikor ennyire nagy gáz volt, akkor enni is alig ettem ( nem tudtam, nem azért mert nem volt) és rászoktam a turira :D

Niobe 2012.07.31. 12:03:47

Ez a megélhetés egy érdekes téma, mert mindenkit érint, mégsincs két azonos vélemény. :)
Általános jótanács nem létezik, mert mindenkinek különböző a háttere, lehetőségei, és hajlandósága :)

nemkellex 2012.07.31. 12:05:53

@Niobe: Hát én meg megéheztem a témától. Hol egy IT-s? :D

michaela77 2012.07.31. 12:06:17

@Szöszi25: most tényleg egy orvos házaspárt hoztál fel példának?:) Arra próbáltam rávilágítani, hogy vidéken sokkal-sokkal kevesebb a lehetőség, persze fel lehet költözni budapestre és itt keresni, de aki mondjuk egyik napról a másikra él, az hogy?
Szóval én nem értek egyet azzal, hogy aki tesz érte annak menő állása lesz. Annak van egy kis esélye, ha budapesti akkor egy kicsivel több, de az "értetevés" manapság édeskevés.

helio 2012.07.31. 12:07:23

@Niobe: meg az igénye
na most már tényleg el :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 12:07:36

@helio: Lehet, hogy szégyen a turkáló, nem tudom, de én szeretem. Ha megtalálja az ember azt a turit, ami neki bejön, olyan elég jó minőségű ruhái lehetnek, ami nem jön szembe az utcán.
Spórolni meg sokkal könnyebb, amikor az ember egyedül van, mert hogy te mennyit eszel, az egy dolog, de a gyerekeidnek enni kell adni.

Father Justice ♋ (törölt) 2012.07.31. 12:08:33

@nemkellex: Itt csak pszichológusok és közgazdászok vannak. :)

Niobe 2012.07.31. 12:09:27

@helio: Az a hajlandóságon túl van ;) Hiába van igénye valakinek, ha nem tesz érte...

helio 2012.07.31. 12:12:03

@Nava...: nekem nem szégyen a turi. rászoktam :)

cyd 2012.07.31. 12:12:54

@Father Justice ♋: *bőszen bólogat* és tegyük hozzá tévedhetetlenek és Nobel-díjasok vagyunk mindannyian.

Black.Sheep 2012.07.31. 12:13:41

@Szöszi25: "Lehet -e vidéken is faszányos karriert építeni? Igen, lehet."
Kellett hozzá a 2x20 év orvosi praxis? Igen, kellett.
Kellett hozzá, hogy jókor legyenek jó helyen? Igen, kellett.

Nekem is van az ismerősi körben nyugdíj felé közeledő körzeti orvos, meg friss diplomás is. Ki fogod találni, melyiknek jobb.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 12:14:26

@cyd: A Nobel-díjas kicsit erős, de a tévedhetetlen, az tuti. :)

@helio: Én már automatikusan oda megyek. :)

pretty kitty 2012.07.31. 12:16:07

Jeccuszom ti meg azotajisz ellol vitatkosztoooook? :OOO Unomateeemaaaaaat :PPPPP

pretty kitty 2012.07.31. 12:20:02

@Nava...: Esz hod elteeed? :OO Mosz nem kell tanulnom mel cunet van ;)))

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 12:21:21

@Cekc enc Cekcujeliti: Azt kell még megtanulnod, te picilány, hogy mi alapján kell párt keresni. :D

cyd 2012.07.31. 12:22:48

@Nava...: Neked még nem küldték ki? Ejjejj!

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 12:23:30

@cyd: A Nobel-díjat? Nálunk mindig késik a posta. :)

pretty kitty 2012.07.31. 12:23:32

@Nava...: Jaaah :))) En mal iltam ma leggel a cempontjajimat, BMW jo ha van Fellali meg jobb, de ja kockahasz sze jelhanyagolando cempoooont ;))))

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 12:28:28

@Cekc enc Cekcujeliti: Most még érdekel a kockahas, később elég lesz az autó is. :)
Főleg ha meghízol, lemész 2-3 szintet. :D

Namely 2012.07.31. 12:28:44

@michaela77:
"Szóval én nem értek egyet azzal, hogy aki tesz érte annak menő állása lesz. Annak van egy kis esélye, ha budapesti akkor egy kicsivel több, de az "értetevés" manapság édeskevés."
Az a bajom azzal, amit írsz, hogy az ismerőseim közül mindig azok mondják ugyanezt, akik soha nem tettek/tesznek érte semmit: nem spórolnak, nem fogják vissza a költségeiket, felveszik a hitelt a lapostvre, nyaralnak az utolsó pénzükből, közben meg megy a nyavalygás, hogy milyen igazságtalan az élet, és biztos csak a csókosoknak van jó állásuk, meg hogy van az, hogy nekem lett pénzem, nekik meg nem.

"aki mondjuk egyik napról a másikra él, az hogy"
Számol. Belefér a keretbe, vagy nem fér bele. Ilyen egyszerű. Amikor nekem sem fért bele valami, akkor NEM KÖLTÖTTEM RÁ. Nem vettem fel rá hitelt, nem vertem el mindenemet.

@Nava...: a turi a legjobb a világon!!!!!

pretty kitty 2012.07.31. 12:30:26

@Nava...: Ninc candekomba meghizniiii :PPP meg az igenyejimbol lejjebb adni szeeee!!!! ;)))))

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 12:30:59

@Namely: "Számol. Belefér a keretbe, vagy nem fér bele. Ilyen egyszerű. Amikor nekem sem fért bele valami, akkor NEM KÖLTÖTTEM RÁ. Nem vettem fel rá hitelt, nem vertem el mindenemet."
Ez teljes mértékben így van.

Szerencsére a gyerekeim is elfogadják. Én szeretem. :)

nemkellex 2012.07.31. 12:36:57

@Father Justice ♋: :D :D Semmi baj, beharaptam egyet a mieink közül. Ez is rágós volt. Változtatnom kellene az étkezési szokásaimon, mielőtt megfekszi valaki a gyomrom. :)

Szöszi 28 2012.07.31. 12:38:35

@Namely: @Nava...: Szerintem is teljesen így van. De bisztos csak azér jött be az élet, mert budai burzsuj királylány vagyok, nekünk nem kell küzdeni azért, hogy elérjük amit akarunk :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 12:41:28

@Szöszi25: Nem kell mindent magadra venni. :)
Egyébként, királylány :), mindenki abból él, ami van neki. Mindenki úgy mondja el a véleményét, amit tapasztal, amit megél. Nincsenek mindenkire igaz tételek, ez nem matematika.

Szöszi 28 2012.07.31. 12:45:02

@Nava...: Mindent nem :D Csak azt amiről úgy gondolom nekem vagy nekem is szól :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 12:50:48

@Szöszi25: Mondjuk nekem nem jutottál eszembe, amikor írtam, de most éppen magyarázkodom... :DDD

michaela77 2012.07.31. 12:51:28

@Namely: hát ez nem nyert, nagyon jó állásom van, nagyon jó fizetésem, 170-ből az albérletem és a rezsim sem tudnám kifizetni. Szóval én tettem érte, de aztán nem csak azért lett, mert tettem érte, és nagyon sok embert ismerek, aki meg tesz, és mégsincs neki...
Aztán meg persze nagyon sok olyan is van, amilyet te írsz, az én környezetemben is.

michaela77 2012.07.31. 12:53:30

@Szöszi25: nekem is bejött az élet. Csak én nem mondom, hogy ezt bárki utánam tudja csinálni és csak akarat kérdése.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 13:01:45

@michaela77: Akkor ezt valaki fejtse már ki nekem, hogy pontosan mit is jelent, hogy bejött az élet. Köszi.

michaela77 2012.07.31. 13:06:00

@Nava...: gondolom ez mindenkinek más. Nekem azt jelenti, hogy boldog és kiegyensúlyozott vagyok, nem kell a mindennapi megélhetés miatt aggódnom, néha belefér pár könyv, lemez, mozi, szórakozás.
Másnak a lakást, autót, megtakarítást jelenti.

Namely 2012.07.31. 13:10:26

@michaela77:

"nagyon sok embert ismerek, aki meg tesz, és mégsincs neki..."
ha kérhetem, akkor írj egy ilyen példát, mivel én ilyet nem ismerek.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2012.07.31. 13:17:48

@Namely:

Régebben volt a nyugati aluljáróban egy hajléktalan, asztrofizikusi diplomával.

michaela77 2012.07.31. 13:18:52

@Namely: Pl. az az egykori szomszédunk, aki 18 éves korától kezdve 20+ évig beteg volt, 40+ évesen pedig sehová nem vették fel érettségivel, gyakorlat nélkül. Elment biztosítási üzletkötőnek, amit keresett hónapokkal később a sokszorosát visszaírták, mert nem fizettek az ügyfelek, nem volt miből visszafizetni, amit meg visszafizetett amiatt az apehnek nem tudott miből fizetni, végrehajtották.
Dolgozott napi 12 órákat koszos kocsmákban pultosként, aztán elment egy munkaügyi központos tanfolyamra, havi 30ezret kapott ezalatt, vége lett a tanfolyamnak, meló sehol, segély sehol, albérletet fizetni meg enni meg kellett. Pedig ő ment, tett érte, képezte magát ahogy tudta.

Nem csak abban kell gondolkodni, hogy Kiss Pista bérszámfejtő kesereg a nettó 80ezres fizetése felett, de nem jelentkezik HR vezetőnek a multihoz.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 13:21:30

@michaela77: Akkor végülis nem csak az anyagiakról szól a dolog?

_Ω_ 2012.07.31. 13:21:53

Kedves Posztoló-a-CsP-ről!

"Ez szerintem nem a másik megtévesztéséről szól, és nem is hazugság." - ez pontosan a másik megtévesztéséről szól, még ha nem is hazugság, csupán az igazság elhallgatása.
"Tudom, hogy nem számítana neki, ha tudná, hogy nem vagyok túl pénzes," - ha tudod, ideje letesztelni, mennyire tudod jól. Nem is értem, miért szeretnéd fenntartani a látszatot, ha egyszer nem vagy rákényszerítve.

Talán elgondolkodhatnál azon is, hogy havi 5000 Ft-al kevesebbet adj haza, abból már egy mozi és egy strand kijön, a többi alkalommal tesztek egy sétát mondjuk a Margit-szigeten vagy akárhol ami számodra is elérhető hely. Mondom ezt úgy, hogy nem tudom miért adsz haza pénzt. Nekem valahogy furcsa, hogy ha a saját megélhetésed is kétséges, akkor miért másokat helyezel előtérbe? Önzetlen és szép gesztus, csak szerintem az öngyilkosság hosszadalmasabb formája.

tőzegmalac 2012.07.31. 13:24:05

Jó reggelt!
ma is mindenki okosabb, mint tegnap? mer én nem :D

michaela77 2012.07.31. 13:25:37

@Nava...: most az anyagiakról meg a fizetésekről volt szó, hogy abban kinek mennyire jött be az élet. Általában azért nem az anyagiakról szól, szerintem.

Black.Sheep 2012.07.31. 13:25:55

@_Ω_: Valószínűleg azért a csaj és a pasi között nem havi 5000 Ft a különbség, akkor meg ugye az ötkilóst sem érdemes bedobni, mert csak nagyobb lesz a szánalom..

A kasztok közötti határt nem lehet áthágni. Aki át tudja, abból filmet csinálnak :)
Ami oké, csak már az elején nagy betűkkel ki kellene írni, hogy "figyelem! SCI-FI! KITALÁCIÓ! NEM IGAZ!"

_Ω_ 2012.07.31. 13:26:03

@trófea nyúl: Jó reggelt neked is! :)
Csak a magam nevében nyilatkozhatok, ma sem lettem okosabb. :P

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 13:30:20

@michaela77: Csak azért kérdeztem, mert ugyan a fizetésekről volt szó, de nekem ennél összetettebb a dolog. Én csak a pénzre nem mondanám, hogy összejött nekem az élet.

_Ω_ 2012.07.31. 13:31:18

@Black.Sheep: Nézd a másik feléről; ezt a pénzt lényegében saját magára költené a srác, elmegy strandra és moziba olyasvalakivel akit szeret. Ha vége is lesz ennek a kapcsolatnak egy vagy két hónapon belül, akkor is kellemesen tölthetett egy kis időt az állandó munka és az albérletben összezuhanás között.
Benne volt a posztban, hogy a lány otthon lakik a szüleivel, így biztosan egyszerűbb félretennie pénzt és abból eljárkálni ide-oda; így könnyen lehet, hogy nincs is akkora különbség köztük.

Namely 2012.07.31. 13:38:44

@Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege: hány éves volt, hogyan jutott oda...?

@michaela77: elég szélsőséges példa... szerintem ne abban gondolkodjunk, hogy valaki több, mint 20 évig beteg volt, mert (hála Istennek) ez nem mindennapi.

Amúgy:"Elment biztosítási üzletkötőnek, amit keresett hónapokkal később a sokszorosát visszaírták,"
jutalékként igaz, hogy meg lehet kapni az egyéves díjat is, de többet nem (pláne nem a sokszorosát), mint amennyit kapott.

Nem beteg példa nincs?

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 13:38:54

Azért elmondhatná valaki mi számít menő állásnak. Például a közszférában ezek csak a vezetői pozíciók. Akkor mindenki akarjon vezető lenni, mert ha nem, akkor az az ő hibája? Pfff....

tőzegmalac 2012.07.31. 13:39:38

@michaela77: egyszerű leszek:) de lájk

tőzegmalac 2012.07.31. 13:40:39

@Nava...: kávé után megváltom a világot :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2012.07.31. 13:44:51

@Namely:

Felesége miatt. De már idősebb volt, 55 körül. Odajött hozzánk cigit kérni, és feltűnően szofisztikált volt a fickó és ez szemet szúrt, úgyhogy elkezdtünk dumálni vele. Még meg is mutatta a diplomáit.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 13:44:57

Imádom a kézis fiúkat!!!! Az összeset :DDD
22:19

pretty kitty 2012.07.31. 13:49:01

@Black.Sheep: "A kasztok közötti határt nem lehet áthágni. Aki át tudja, abból filmet csinálnak :)

Ami oké, csak már az elején nagy betűkkel ki kellene írni, hogy "figyelem! SCI-FI! KITALÁCIÓ! NEM IGAZ!""

Nem Indijaba vaduuuuuunk, nincenek kasztooooook :PPPP Elmondom mi van ;))))) Vannak luzel paszik meg szikelesz paszik, esz vannak banyalemek meg jo caok. A jo caok a szikelesz paszik kozul valogatnak, a banyalemekbol olco kulvak lecnek, a luzel paszik meg Jokka neven kommentelgetnek ;)) XDDD

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 13:57:18

@Nava...: Most jöttem rá, hogy én kézis fiú vagyok :D

pretty kitty 2012.07.31. 13:57:54

@Cekc enc Cekcujeliti: P.C. Asz meg h Jokka mic cinal az olco kulvakkal aszt udisz mindenki tudda XDDDDD

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:00:13

@Bohumil Stejskal: Akkor téged is imádlak. :DDD
Hány gólt dobtál a 22-ből???

michaela77 2012.07.31. 14:01:00

@Namely: nem csak a személyes példák. De szerinted azok az útépítő munkások, akik valószínűleg szegény családból származnak, nem tesznek meg mindent, hogy eltartsák magukat és a családjukat? Mit várnál el tőlük, hogy megtegyenek azért, hogy előrébb jussanak? Napi 12 óra lapátolás után tanuljanak? És ha nincsenek olyan képességeik, hogy ettől többet tudjanak? Akkor ők nem tesznek meg mindent a boldogulásukért?

@trófea nyúl: köszönöm:)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:02:05

Itt is egy újabb tanácskérő:
sziasztok.adjatok tanácsot!nekem van egy párom akit szeretek de bele szerettem egy másik srácba is és nem tudom mit tegyek.nem hittem idáig abban h egyszerre 2 embert is szerethetünk.nem tudok választani köztük mert ami az egyikbe meg van az a másikba nincs.mi tévő legyek?

/Ti küldtétek/

indapass90210 2012.07.31. 14:07:54

Tessék! Ugye, hogy releváns kérdés:

Ki vette a gumit?

michaela77 2012.07.31. 14:07:56

@Nava...: szerintem ossza be jobban a fizetését:)

pretty kitty 2012.07.31. 14:08:12

@Nava...: Kene ja Fellali jisz meg a kockahasz isz miiiii? :PPPP

Szöszi 28 2012.07.31. 14:09:00

@Dövan: Még csak egy smáron vannak túl Teee! Nem kellett a gumi, de minden valószínűség szerint a csaj venné, mert a srácnak nem jut rá. :D

Black.Sheep 2012.07.31. 14:09:39

@_Ω_: "Nézd a másik feléről; ezt a pénzt lényegében saját magára költené a srác"
De szép is a szerelem! :)

Nincs akkora különbség köztük..ezt melyik szemüvegen keresztül látod így?
Igen, lehet, hogy koppra ugyanannyit keresnek, de ha ennyin állna vagy bukna a dolog, akkor ásó, kapa, nagykaland se választhatja szét őket, nem?

@Cekc enc Cekcujeliti: Attól hogy más nevet adsz neki, vagy nem adsz nevet, még kaszt az. És mivel a középréteg lassan már csak virtuális, még lehetetlenebb az átjárás.

indapass90210 2012.07.31. 14:10:23

@Nava...: ."nem hittem idáig abban h egyszerre 2 embert is szerethetünk.nem tudok választani köztük mert ami az egyikbe meg van az a másikba nincs.mi tévő legyek?"

en.wikipedia.org/wiki/Sex_positions#Multiple_penetration címszó alatt található a megoldás

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:10:50

@Nava...: Nekem a válaszok közül ez tetszik legjobban:
Azt se tudod mi az h szerelem, kösd fel magad! ;)

_Ω_ 2012.07.31. 14:14:04

@Nava...: Az "itt" mit takar? Újabban neked küldik a blogos segítségkérő leveleket? :D

Először is javasolnám az ifjú hölgynek az igekötők helyes használatának elsajátítását, 5 perc alatt megjegyezhető. Ez volt a kötözködős rész.
Aztán azt javasolnám, hogy alapvető emberi jóérzéstől vezérelve _döntsön_ , három számomra is elfogadható lehetősége van: első srác, második srác, egyik se és keres olyat akiben mindaz megvan amit ebből a kettőből próbált összelegózni.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:14:32

@Dövan: Nekem így nem megy. :( "hamu a fejre, egy egész vödörrel", és most nincs türelmem hozzá. Átküldenéd a fordítást is? :)

tőzegmalac 2012.07.31. 14:18:37

@Bundabandi: karácsonyra kapsz egy abakuszt :P
lesz egy heted, hogy megtanuld használni :D

indapass90210 2012.07.31. 14:18:43

@Nava...: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Wiki-doublepen.png

Ttt a fordítás. Nem volt kedvem begépelni, ezért leírtam és beszkenneltem.

_Ω_ 2012.07.31. 14:19:09

@Black.Sheep: Out of context warning! Tedd elé, hogy "könnyen lehet", mivel azt írtam.
"de ha ennyin állna vagy bukna a dolog" - de látjuk, hogy pont nem ennyin áll vagy bukik, mivel a srác azon problémázik, hogyan tudná eltitkolni, hogy nincs költőpénze.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:19:13

@_Ω_: Átmentem bloggazdába titokban. :))) De ez annyira titokban történt...pszt.
Az itt, az pontosan azt jelenti, hogy itt. :) Ahol olvastad. :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:20:22

@Dövan: Köszi szépen! Gyors voltál és alapos! :D

Αphelion 2012.07.31. 14:23:14

@Black.Sheep: "Attól hogy más nevet adsz neki, vagy nem adsz nevet, még kaszt az. És mivel a középréteg lassan már csak virtuális, még lehetetlenebb az átjárás."

Egyreszt a luzer/sikeres nem ugyanaz mint a gazdag/szegeny (es plane nem ugyanaz mint a gazdagszulok/szegenyszulok), masreszt a csajoknal teljesen mas felosztas van, egy szegenyebb csaladba szuletett csaj meg siman lehet nagyon vonzo es forditva. Es ezek egyebkent is kontinuumok, valaki sikeres*ebb* vagy szexi*bb*, nem lehet eles hatart huzni hogy eddig banyarem innentol meg jocsaj stb., mig Indiaban a kasztok kozott eles hatarok vannak. Szoval szo sincs olyasmirol hogy csak mashogy neveznenk, teljesen masfajta dologrol van szo, kb. annyi hasonlosag van ossz vissz hogy mindket helyen tarsadalmi csoportokrol van szo.

Niobe 2012.07.31. 14:26:41

@Nava...: megoldás: dns izolálás, hibás gének kiiktatása, remixelés, beoldás egy semleges alanyba, aki ettől a kettő keverékévé változik :)

_Ω_ 2012.07.31. 14:30:27

@Niobe: Gratulálok, feltaláltad a modern kor rákfenéjének gyógymódját, "bétából alfahím készítése dns rekombinációval"!

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 14:30:36

@trófea nyúl: Áhhh jobb az excel tábla, abban egy csomó mindent lehet vezetni. A pasik ing, farok, cipő méretét is. :P És hogy milyen drága ajándékot kaptam tőlük! Meg Namely is megmondta, hogy abban kell vezeni a kiadásokat és akkor tudol spóróni! Nem figyeltél! :P

Amúgy meg, csak hogy a napi háromszavas is meglegyen: Kérlek olvass figyelmesebben!

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:31:48

@Niobe: Látom, megvan a nyerő megoldás. Szerintem ezt szabadalmaztatni kell. :)

Black.Sheep 2012.07.31. 14:31:56

@_Ω_: Ha elé teszem a "könnyen lehet"-et, az mennyi valószínűséget jelent nálad? :)

Szerintem sem csak "pont ennyin" áll vagy bukik. Itt felfogásbeli és teljes életviteli különbségek vannak (ahogy én érzem).
Hogy melyik indukálja melyiket, azt én nem látom ennyiből; egyenletet visszafejteni végeredményből sosem jó :)

_Ω_ 2012.07.31. 14:33:44

@Black.Sheep: "könnyen lehet" = 0,76 :)

A maradékra: "42" :)

Niobe 2012.07.31. 14:37:39

@_Ω_: @Nava...: Ahham, így készül az Alfa Rómeó, nem is tudtátok? :P :DDDD

Kham 2012.07.31. 14:39:57

Nekem sokkal jobb ötletem van a poszter számára, mint az eddig kapottak, úgymint keressen több pénzt, ne adjon haza belőle vagy hogy legyen őszinte. Szerintem legyen inkább punk, számos előnye mellett, például punkként a csóróság nem szégyenletes, hanem egyenes elvárt. Elkötelezett nonkonformistaként, szinte bármilyen klasszik randiprogramra rá lehet bökni, hogy a punkok nem szeretik:
- a strandot, mert tökre teszi a szagot és a beszárított taréjt
- a drága koktélokat, mikor a legjobb mix a technokol-nagyfröccs
- a felesleges ajándékokat, hiszen a közösen megoszott kőbányainál nincs romantikusabb
- dobozzal venni a cigarettát, mert adja az utcanépe szálanként, ráadásul mindig meglepetés
- hétvégi ebéd a szülőknél bemutatkozással egybekötve, mert egy rendes punknak kóbor kutya a papája és sakál a mamája
- a "hova tart a kapcsolatunk" beszélgetést, hiszen a világ a teljes anarchia felé halad
- aki nem egy turkeszből öltözik, vécélánccal és kukafedő kiegészítőkkel, mert azok közönséges álpunkok
- belépőt fizetni bárhova, hiszen a világ kerítései tele vannak lyukakkal és kalanddal, valamint a nagyon részegeket nem(nagyon) verik meg a szekusok sem
- az albérletben ágyban szexet, mert a csatornafedő nem csak ingyen melegít, de sokkal természetközelibb is, csótányok meg itt is-ott is.

A poszter semmiképp se higyje azt, hogy ezek a dolgok taszítják a lányokat. Mondhat bárki bármit, köztudott, hogy minden csaj a lázadó hajlamú harcosokra van rápörögve, akiknél egy biztos: a bizonytalan; csupán a társadalmi kényszer és a nagyszülői sallangok kényszerítik bele őket ebbe a papás-mamás játékba. "Punks not dead!" csak ennyit tudok mondani, és azt hogy észrevettem, amióta oldalt kopaszodom, hogy természetesen mindenki punknak indul, punkként végzi, csak időközben ránő a haj.

Namely 2012.07.31. 14:39:59

@Cekc enc Cekcujeliti:
" luzel paszik meg Jokka neven kommentelgetnek ;)) " uhhhhhh xD

@michaela77:
1. Tele van velük a kocsma.
2. Mindegyik dohányzik
3. Nem én csavartam ki a kezéből a tankönyvet, amikor iskolába járt (kellett volna járnia), és nem én mondtam neki, hogy ne is járjon be
4. IGEN azt várom, hogy tanuljon 12 óra lapátolás után, ha valami nem tetszik. Ha én meg tudtam csinálni, hogy keltem reggel 1/2 6 körül, tanultam,majd elmentem egyetemre tanulni, aztán elmentem dolgozni (amikor az volt, akkor nyomdába is), aztán haza megint tanulni, más is megteheti. Ja, hogy kényelmesebb kocsmázni? Akkor bocs, nem szóltam.

" És ha nincsenek olyan képességeik, hogy ettől többet tudjanak? "
nincs olyan retardált elem, akinek 1 szakmunkás sok lenne... és hiány van jó szakmunkásból...

"Akkor ők nem tesznek meg mindent a boldogulásukért?" értem, hogy mire gondolsz, de én elegett küzdöttem ahhoz, hogy ilyenkor ne érezzek sajnálatot. Nekem ment, másnak is megy. Ha van átlagos IQ, van ép keze-lába-szeme-stb, nem jelenthet gondot.
Amit írsz, nem csak útburkolónál jelent gondot, hanem a hobbiszakos diplomásoknál is. A szemléletük az, hogy a világ alkalmazkodjon hozzájuk. Jöjjön helybe a munka, nem utazok, nem költözök. Fizessenek többet. Meg a faszomat.

dr. gernika 2012.07.31. 14:44:01

@mütyür: Like.
@helio: Nem, sőt. Örülj, hogy melléd áll a pasid, ez sem általános.

Niobe 2012.07.31. 14:44:55

@Namely: "Amit írsz, nem csak útburkolónál jelent gondot, hanem a hobbiszakos diplomásoknál is."

Mély egyetértés. Ismerek olyan szakmunkást, aki elég büfé a klasszikus műveltségben, és majdnem analfabéta diplomást is. Nem háttértől függ, ezt aláírom.
A senkiházi mentalitás egyfajta embertípust takar, nem egy társadalmi réteget...

_Ω_ 2012.07.31. 14:45:27

@Niobe: A Nobel... izé... Niobe-díjat mikor adhatom át? :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:45:30

@Namely: "hiány van jó szakmunkásból..."
Ez nagyon igaz, és többet is keresnek, mint egy átlagdiplomás. Mondjuk, nem mindegy, milyen szakma.

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 14:47:33

@Nava...: Mindet, sőt a koreai gólokat is :D

Black.Sheep 2012.07.31. 14:49:33

@Aphelion: Az egyik éned frappánsnak vélt mondanivalóját próbálod árnyalni.
Nem csak Indiában vannak/voltak/lesznek kasztok, tudod te is. Ha csak azt vennénk alapul, igazad lehetne. Én általánosan egy zárt társadalmi csoportot értek rajta, és itt most a példámban a pénz, az anyagi jólét a csoport meghatározója. Bocsánat, hogy ezt nem tisztáztuk előtte.

Kontinuumok vanank, ám valamiért mindenki szeret skatulyázni és tipizálni. Mert így "világosabb és egyszerűbb" (valójában főleg kényelmesebb)
Faternak jó a 10-es skála. Másnak kevés. Megint másnak a bináris is elég. :)

Valószínűleg tudsz nekem mutatni egy lúzer gazdagot, meg sikeres szegényt is. A saját megítélésed szerint. Dehát ebből mindenkinek van egy saját. De Neked több is :)
Elismerem, hogy nem sportszerű, nem jó a sikerességet egy mutató alapján mérni.
A kasztot viszont lehet, nem? (felső tízezer?)

Niobe 2012.07.31. 14:49:43

@_Ω_: hagyd csak, majd elnyerem kártyán, mint Lord Gorcsev Iván ;)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:50:13

@Bohumil Stejskal: Aphelion kisegér hozzád képest az 5 egyéniségével. Te győztél. :)

_Ω_ 2012.07.31. 14:55:22

@Nava...: Pedig csak P. Howard... :)

Black.Sheep 2012.07.31. 14:55:54

@_Ω_: 0,76-ra nem fair Out of context-et írni :)

42-ből meg még mindig itthon találtam a legjobb pólót:
polopokol.hu/polok/42.html

Niobe 2012.07.31. 14:56:14

@_Ω_: Ne csalj, innen látom, hogy legalább két lap van a kezedben ;)
@Nava...: nagy kedvenc, főleg Korcsmáros Pál avatott keze által lerajzolva ;)

michaela77 2012.07.31. 14:56:56

@Namely: jóvan, nem vagyok én szakszervezetis:)

Αphelion 2012.07.31. 14:58:52

@Black.Sheep: Asszem errol jo hosszasan el tudnank vitazni de sajnos epp meetingem lesz...:/ Majd utana valaszolok ha nem tartott tul sokaig. :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 14:59:18

@_Ω_: Mi az, hogy csak... "nagyon felháborodik"
Tény, hogy nem Háború és béke.
Deeeeeee...
"Uram, a késemért jöttem..."

@Niobe: Két olyan írót szeretsz, hogy rossz ember nem lehetsz! :)

Niobe 2012.07.31. 15:02:54

@Nava...: mondtam már, hogy de. Kővel dobálom a Holdat, alkalmanként szappant eszem, és néha még villamost is lopok :)

Black.Sheep 2012.07.31. 15:03:57

Báász, lemaradtam, mikor lettünk 7 milliárdan a Földön?
(csak mert még emlékszem, mikor gyerekkoromban külön műsorban Baló Gyuri bácsi bejelentette az 5 milliárdot :)

Black.Sheep 2012.07.31. 15:05:28

@Aphelion: Ha gondolod, felajánlok egy döntetlent, mert szerintem is. :)
De ez így jó.

Meetingről nem ér válaszolni, mert ott felbaszod magad. Vagy alszol :)

_Ω_ 2012.07.31. 15:05:31

@Black.Sheep: :DDD

@Niobe: Nem is igaz, azok az ingujjamban vannak! ;)

@Nava...: Kagylónyelű? :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:05:36

@Niobe: Ezek mind bocsánatos bűnök. Mondjuk amíg a szappant nem az én torkomon nyomod le. :)

tőzegmalac 2012.07.31. 15:06:42

@Bohumil Stejskal: nem is értem hogy kapaszkodtam fel ide :D
még az is kiderülhet, hogy túlértékelik a munkámat; holnaptól a fogamhoz verem a garast

Niobe 2012.07.31. 15:07:57

@_Ω_: na de Mr. Maverick... :)

@Nava...: a szappan finom! :) ...meg a míg a kő nem a Te fejedre hullik vissza.
Van harmadik meg sokadik kedvenc íróm is, ami által azt is mondhatnám, nincs kedvenc íróm. Mint ahogy nincs kedvenc színészem sem, csak Joshua Jackson egyszerűen túl jóképű ;) :$

tőzegmalac 2012.07.31. 15:08:53

@michaela77: vágj bele! :) leszek én az első megkérdezett :)))

_Ω_ 2012.07.31. 15:11:49

@Nava...: Ha te keresed és én kérdezem, hogy milyen volt a nyele, akkor az én hátamban kell keresni... :)

@Niobe: Kedves Annabelle, inkább óvatosan csúsztassa át az asztal alatt azt a kör dámát, felezzük a nyereményt! :)

Niobe 2012.07.31. 15:14:28

@trófea nyúl: meggondoltad? És ha életlen a szikéje? :)

@_Ω_: majd úgy teszek, mitha felettébb izgalomba hozott volna, drága Bert, csak óvatosan vegye ki a lábujjaim közül a dámáját, mert csiklandós vagyok :$

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:14:58

@Niobe: Nekem Mel Gibson félmosolya sokkal jobban bejön. De az igazi Bruce Willis. :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:16:16

@_Ω_: Jól van na, nem gondoltam végig. De akkor is kihúzom, ha neked nem tetszik. Max elmegyek a temetésedre. :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:17:22

@hasznavehetetlen régensherceg: Ilyenkor ugye jól gondolom, hogy nem fogja meghúzni. De kár...

michaela77 2012.07.31. 15:18:51

@trófea nyúl: rendben.

Az alábbi kérdőív szigorúan anoním. Kérem töltse ki az alábbi adatokat:
1. Lakcím
2. Születési hely, idő
3. Adószám
4. Nagymamája vércsoportja
5. Mennyi az ön hivatalos havi nettó jövedelme?
6. Mennyi az ön fekete havi nettó jövedelme?
7. Mennyit forgat ebből vissza, mennyire hasznos tagja a fogyasztói társadalomnak?
8. Kb. havonta milyen összegre lenne még szüksége, hogy az éhenhaláshoz elég legyen?

_Ω_ 2012.07.31. 15:22:59

@Nava...: Lám, jól leszúrtál, még a végén bele is halok! :D

@Niobe: :)))

tőzegmalac 2012.07.31. 15:23:05

@michaela77: :D
vacsoránál megbeszéljük

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:24:29

@_Ω_: Nem teszel te olyat. :)
Akárhányszor olvasom, mindig túléled. :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 15:27:58

@Nava...: Jó is, hogy küldöd, idén még mennem kellene mordorba a rokonokhoz! :D

Niobe 2012.07.31. 15:28:27

@Nava...: életművész... :)))

Azannya, az ismijeim főleg Kannibálok, meg Ismeretlen területen élők... húha!

@_Ω_: ne vigyorogj, mondj egy all-int, vagy nem vagy a barátom! :P

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 15:30:16

@Niobe: A pasim egyenesen alvilági! Maga az ördög! :D

Niobe 2012.07.31. 15:31:49

@Bundabandi: Wow! Pedig azt mondják, ha a pasi egy fokkal szebb az ördögnél... ;)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:32:03

@Bundabandi: Örülök, hogy segítettem. :)

@Niobe: A bennszülötteket se hagyd ki. :D

_Ω_ 2012.07.31. 15:32:03

@Nava...: Na majd jól elmegyek a világvégére és meglátogatom a bennszülötteket :P

@Niobe: Mindenki waves?

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:34:05

@_Ω_: Kíváncsi vagy a fűszoknyára, mi? :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2012.07.31. 15:34:36

@Niobe: Arra felé sok az Ördög! Ördög Nóra is ha jól tudom Mórahalomról származik. Szóval tényleg alvilág. :D

_Ω_ 2012.07.31. 15:36:26

@Nava...: Ez ugye beugratós kérdés? :)

Niobe 2012.07.31. 15:37:59

@Nava...: igenis, bocsánat! :) És bennszülöttek. És bozótosok, ha jobban megnézem. Apa legalábbis Bozótos környéki :DDD

@Bundabandi: tessék, elmélet máris igazolva, reprezentatív mintával! :)))

@_Ω_: Korda Gyuris vagyok :P

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:39:13

@_Ω_: Még szép. :D
Aki engem komolyan vesz, annak úgy kell! :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:40:25

@Niobe: Megbocsátok. Szerencséd van ma, nagylelkű hangulatban vagyok. :)

Niobe 2012.07.31. 15:45:59

@Nava...: ...és fűszoknyában? :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 15:49:47

@Niobe: Megnéznéd, mi???
Majd küldök képet. :D

@_Ω_: Ezt még megbánod!!! :D

_Ω_ 2012.07.31. 15:55:09

@Nava...: Ha fűszoknyában leszel, kötve hiszem! :DDD

Niobe 2012.07.31. 15:57:01

@Nava...: meg persze, anno elsős gimisként volt rajtam ilyen cucc, fekete dresszel és cicanadrággal, előadtunk egy törzsi táncot, majd behurcoltuk a megkötözött ofőt, és látványosan leszúrtuk :) Ez volt a gólyabálos előadásunk. Tök jó volt a zene, amire táncoltunk, azóta sem tudom, honnan szedte az osztálytársnőm, a dallam itt cseng a fülemben azóta is... csak sajnos a dudorászást az átok Shazam nem dekódolja :D

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 16:00:04

@Niobe: Pedig ezt jó lenne meghallgatni. :)
Szeretem, amikor az ofők benne vannak a buliban. Én végzős voltam a gimiben, amikor a szalagtűzőn előadtunk egy darabot, és az ofő is beállt. Na, az nála nagy szó volt, mindenki le volt döbbenve. Minket szeretett.
Mondjuk azóta is, ha tükörbe nézek, nem is csodálkozom ezen. :D

Niobe 2012.07.31. 16:01:10

@Nava...: hát igen! Jó zene...
Én is az ilyen tanárokat szerettem, a mienket is mindenre rá tudtuk venni. Pasi volt, és sok volt a lány az osztályban, mondjuk ez is tény :DDDD

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 16:04:49

@Niobe: Szerencsére elég sok van, akik rábeszélhetők a hülyeségre.
Bár sajnos elég sok tizenéves van, akik nem értik a poént. Rendszeresen meglepődök. :(

_Ω_ 2012.07.31. 16:05:14

@Nava...: Ezt még megbeszéljük, úgy vigyázz! :D
Most pedig balra el...

Black.Sheep 2012.07.31. 16:06:43

@Niobe: www.midomi.com/ ?

De valószínűleg Yothu Yindi volt :)

Чапаев 2012.07.31. 16:26:06

@Dövan: Katonaviselt teszkós rabszolgák.

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 17:21:06

@trófea nyúl: Inkább a garas jusson a fogadra, mint a nők :D

Niobe 2012.07.31. 19:18:29

@Black.Sheep: Köszi a tippet báránykám, de az Ipónról nem műx :(

Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia) 2012.07.31. 19:48:00

Hahó, mijarák van, mindnyájan olimpiát néztek? Vagy még a strandon vagytok?

_Ω_ 2012.07.31. 20:05:14

@Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia): Vagyunk, vagyunk. Valahol biztosan vagyunk. :)

Nutshell 2012.07.31. 20:19:39

Kövezzetek meg, de nekem szimpi a posztoló. A stílusa is, meg olyan kis szerencsétlen, el tudom képzelni, ahogy aggódik az aliban.
Jaaaj, próbálj meg keresni valami másik munkát (bár gondolom folyamatosan ezen vagy), addig is beszélj erről a barátnőddel, közösen biztos össze tudtok dobni egy strandra vagy mozira.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 20:20:30

@_Ω_: Így van. Mindenki valahol van. :D

_Ω_ 2012.07.31. 20:22:38

@Nutshell: Nincsenek kéznél kövek, nem tartok itthon ilyesmit. Szerencsére úgy tudom, Navától kölcsönözhetőek... ;)

Nutshell 2012.07.31. 20:27:11

@_Ω_: Nem vagyok mazochista, ha nincs kő, hát nincs kövezés... :)

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 20:33:28

@Nutshell: Dehogynincs, azt mondtad, hogy Jehova! :D

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 20:45:52

@Bohumil Stejskal: Nem is mondta! Te kapod a köveket!!! És még bérleti díjat se kérek értük. :)

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 20:59:05

@Nava...: Dehogynem mondta, miközben írta a szöveget :)

Nutshell 2012.07.31. 21:01:15

@Niobe: Ó, hát megírtál egy régi sztorit? :)
velvet.hu/blogok/randi/2012/07/31/az_agyambol_ment_a_felesege_szulesere/
Mondjuk csak a címet olvastam, akkor lettél ismerős... :)

@Bohumil Stejskal: Állj le a drogokkal, csak hallucinálsz tőlük :)

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 21:04:24

@Nutshell: Álljak le veled, és dobjalak a kukába?:D

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 21:13:36

@Bohumil Stejskal: Ott álltál mellette, mi??? :DD
Csak szeretted volna. :)

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 21:16:35

@Nava...: Ne legyél féltékeny, majd melletted is állok :D

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 21:17:46

@Bohumil Stejskal: Óh, köszönöm. Most teljesen megnyugodtam. Annyira, de annyira odavoltam. :D

mütyür 2012.07.31. 21:27:43

@Nutshell: asszem ma olyan különleges nap volt, hogy senki nem ekézte a posztolót. ma kommentelők ekéznek más kommentelőket műsorszám ment a porondon, szóval te még kaphatsz simán:)

@Nava...: jelzem, megembereltem magam:P

Nutshell 2012.07.31. 21:29:58

@Nava...: Látod, mindenkinek jut a jóból :)

@mütyür: Akkor tépek egy sorszámot és beállok a sorba :)
Ha nagyon unatkozom, vissza is olvasom, ki ekézett kicsodát :D

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 21:31:46

@Nutshell: Óh, ha ez hiányzik szólj. Összegyűjtjük az összes beszólást, és mind megkaphatod egyszerre, csak győzz utána levegőt venni. :)

@mütyür: 1. fejezet ment. :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 21:32:34

Gyurta Dani megnyerte a középdöntőt is!!!!

Nutshell 2012.07.31. 21:42:27

@Nava...: Megvagyok nélküle, tényleg, ne fárasszátok magatokat a gyűjtögetéssel :)

mütyür 2012.07.31. 21:46:47

@Nutshell: ó, csak én, igazából:D inkább le is léptem, jobb a békesség:)

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 21:47:47

@Nava...: Értem? Lehetsz is :D

@mütyür: De te sem kaptál, itt az ideje :D

Nutshell 2012.07.31. 21:47:56

@mütyür: Pedig nincs is péntek, hogy halálosztó kedvedben legyél :)

mütyür 2012.07.31. 21:50:26

@Bohumil Stejskal: dehonnem kaptam, ne reménykedj:P

@Nutshell: :D két napja hajnali fél4kor kelek, úh kösszép, ehhez képest elég jól tolerálok mindenkit:)

mütyür 2012.07.31. 21:53:18

@Bohumil Stejskal: "eszem"? vicces kedvedben vagy látom:)

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 21:58:21

@mütyür: Apró hazugságok beleférnek a bókolásba :)

Nutshell 2012.07.31. 21:59:26

@mütyür: Jesszusom, minek? Ki dolgozik olyankor? :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 22:00:46

@Nutshell: Ó, ne szabadkozz, nem fáradság. :)

@mütyür: Ez tény. Ahhoz képest teljesen szelíd, doromboló cica voltál. :)

Niobe 2012.07.31. 22:03:02

@Nutshell: Nem, nem én voltam. De ezek szerint más is járt hasonlóan ;)

mütyür 2012.07.31. 22:13:24

ezzel még tartozom

@michaela77: khm, eddig bármikor előjött a mingli-téma, támogattalak. mindig kifejeztem azt a véleményemet, hogy mindenki csinálja, ami neki jólesik, azzal, akinek ugyanez szintén. sosem voltam sem összeköltözős, sem házasságpárti. sajnálom, hogy ezekre nem emlékszel, de nem is olyan fontos. én egyedül azt tartom furcsának, hogy te ezt, bármikor itt vagy, előhozod. ez annyira kompenzálás-illatú:( és ennyi. volt egy időszak, amikor sokat írtál magadól és a kapcsolatodról, én ezekből szűrtem le véleményt, sajnálom és akkor tényleg megy innentől az ignore, ahogy megy mással is:)

@Bohumil Stejskal: ejjejj... nem az őszinteség a legfontosabb?

@Nutshell: a pékek:D meg vhogy be kell jutni mhelyre időben:S

@Nava...: :))

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 22:19:17

@mütyür: Mehetsz a színházba naívának. Egy pasit kérdezel az őszinteségről???

mütyür 2012.07.31. 22:23:20

@Nava...: :))

jóéjt mindenkinek:)

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 22:33:41

@Niobe: Azért ezt napközben is leírhatnád, a kamu erkölcscsőszök tombolásakor :)

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 22:40:25

@mütyür: Dehogynem, a múltkor is jól megsértődtél rajta.

@Nava...: Ki mást? A nők nem ismerik a fogalom jelentését:)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 22:52:23

@Bohumil Stejskal: Na, erről regényt írhatnék!!! Még azok a pasik se őszinték, akik ezt alapból elvárják.

Bohumil Stejskal 2012.07.31. 23:07:55

@Nava...: Én is. Női preverenciák első 3 helyén az őszinteség szerepel, aztán a valóság... :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2012.07.31. 23:34:08

@Bohumil Stejskal: Ezek szerint mindenki csak elvárja, de magára nem tartja kötelezőnek...
Akkor ez nem női vagy férfi tulajdonság, hanem szimplán emberi.
Hű, én most milyen okos voltam. :)

_Ω_ 2012.07.31. 23:45:15

Jó éjszakát mindenkinek!

Még egy kis zene mielőtt lelépek:
www.youtube.com/watch?v=39ePrOYFfUQ

Joe69 2012.08.01. 00:32:21

Tele van a mezõny 32+ szinglikkel,akiknek az a lēnyeg,hogy fiatalabb farok dugja őket,nem számít,hogy csóró, bunkó,stb. Le is lehet húzni őket. Keressen ilyeneket, vagy milfeket,közben építse magát. Ennél a csajnál bukta lesz,a mai fiatal csajok a korukbéli hippiktől sem tűrik a csòròságot. 20 körül még inkàbb befutott idősebb faszikra buknak.

Niobe 2012.08.01. 02:50:10

@Bohumil Stejskal: Múlt héten csúcsidőben írtam le, és nem igazán éreztem a pattogó köveket. Talán mert magamtól levontam a megfelelő következtetéseket.

Elemózsia 2012.08.01. 10:05:04

"nem vagyok túl pénzes, de én mégis szeretném tartani a látszatot, hogy nem szűkölködöm"
Rongyrázós hülye.

Bohumil Stejskal 2012.08.01. 18:08:16

@Niobe: Biztosan aludtak. Majd egy ilyen témánál írd le, és azt is, hogy nem szégyelled :)

Niobe 2012.08.01. 18:49:02

@Bohumil Stejskal: Nézd meg a mai kommenteket :P
Amúgy mit szégyelljek? Sosem mondtam, hogy tökéletes vagyok, avagy nem követtem el soha hülyeséget.

Bohumil Stejskal 2012.08.01. 20:02:40

@Niobe: A téma nem szeretőzős volt, vagy az? :P
Előttem nem kell, én nem ítélek.

Niobe 2012.08.01. 20:30:33

@Bohumil Stejskal: De, nagyon hasonló alaphelyzet volt. De olvass már a mai kommentekben, lustaság ;)

Bohumil Stejskal 2012.08.01. 21:53:05

@Niobe: Olvastam, de akkor nem vettem észre. És más az alaphelyzet szerintem :)
süti beállítások módosítása