HTML

Így Jártunk Blog

Mi így jártunk, most itt vagyunk. Te hogy jártál? Oszd meg velünk az ellenkező nemmel kapcsolatos tapasztalataidat, vagy épp kérj tanácsot, mi segítünk. Vagy így, vagy úgy! Vagy csak jót nevetünk, de nem csak rajtad, magunkon is.
Levelet ide várunk: igyjartunkblog@gmail.com

Mi IJnk, ki vagy a blogoszférában, jegyeztessék meg a te URLed, jöjjön el a te autoposztered, legyen meg a te elsőzésed, mint a gépen, úgy a telón is! Mindennapi pináját add meg Dövannak ma, és bocsásd meg Jokkának az MNKzást, miképpen a kislánynak is megbocsátják a "transzformációkat"! És ne vígy minket a kényelmi állandóba, de szabadíts meg minket a Coelhótól! Mert tiéd az oldalsáv, a tartalom és a sávszél mindörökké. Úgy legyen.

Friss topikok

Instant Coelho



Az ÍJ szépsége bölcs haraggal támad.

Így Járós Extrák

Szűrés engedélyezése

http://csajokespasik.blog.hu/2014/04/24/megszoktetett_vegul_elhidegult_tolem

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr986079451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leonito77 2014.04.24. 09:19:39

Sziasztok!

Végre egy rendes poszt!

Persze tanács nincsen, a pasi nem akarja tudomásul venni a valóságot. A nő boldogtalan. Csak idő kérdése, mikor mennek szét, mert valaki talál majd olyat, akivel jó... ezt nem kéne megvárni

mütyür 2014.04.24. 09:42:56

szerintem...szerintem... csak a saját szemszögedből látod a dolgokat...

azért jó lenne, ha még egyszer nyugiban leülnétek. vagy először gondolkozz el azon, miben változtál? ezt magadtól is tudnod kellene, nem kell megkérdezni a másikat.

mütyür 2014.04.24. 09:48:58

@leonito77: nem feltétlen boldogtalan sztem, csak kicsit naív, ha azt hiszi, 9 év után még mindig lángol a szerelem. plusz vannak pasik, akik bepánikolnak, ha leültetik őket azzal, hogy "beszélgessünk a kapcsolatunkról" ... ez nem feltétlen azért van, mert leszarják a kapcsolatot.

ha nem akarja elveszíteni, először változtasson magán és ne görcsöljön. aztán kiderül, a pasi erre mit reagál.

szerencsétlenül járt, hogy nincs normális családja, de nem szabadna ennyire önáállótlan módon csak egyvalakire támaszkodni.

leonito77 2014.04.24. 10:36:15

@mütyür: Igen, igazad van, de ez mondjuk tipikusan az az eset, ahol kell hallani a másik felet is, mert lehet, hogy a nő simán félreérti a pasit. Ha viszont nem... a másik, hogy 9 év alatt sokszor kell megújítani a kapcsolatot szerintem. Pl, eljegyzés, esküvő, gyerek, új ház, új lakás... ami közös célokat ad. Azoknak szerintem lenni kell

Szintet lépett (ex) Naiva. 2014.04.24. 10:40:01

@mütyür: Nem biztos, hogy változott. Lehet, hogy épp ez a gond. Lehet, hogy a pasi sose fog szólni, hogy gondja, mert szerinte normális dolog, hogy 9 év után a kapcsolat ellaposodik. Akkor tanulja meg az emberek nagy része, hogy egy kapcsolatra oda kell figyelni, amikor megkapta az első nagy pofonját. Úgyhogy szerintem is beszélgessen a pasival, mert ennek így nem lesz jó vége.

mütyür 2014.04.24. 11:10:56

@leonito77: hát ez az. lehet a pasinak semmi baja, csak a nő lát rémeket. ha meg nem boldog, tegyen vmit, a posztírás nem elég.

@Szintet lépett (ex) Naiva.: persze, lehet. de muszáj végre "nemgörcsölnie".

Szintet lépett (ex) Naiva. 2014.04.24. 11:27:00

@mütyür: Jaj te, annyira naív vagy. Szerinted a pasi megmondaná, hogy baja van.? Eddig még nem sikerült olyan pasival találkoznom, aki megmondta. Csak utólag derült ki, hogy igen volt. Ja, rá kellett volna jönnöm...

mütyür 2014.04.24. 11:29:43

@Szintet lépett (ex) Naiva.: hát mittomén :) neki jó a szarban? :)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2014.04.24. 11:35:08

@mütyür: Simán hiheti azt a pasi, hogy 9 év után ez normális. Aztán majd talákszik a nagy szerelemmel, és akkor majd újra nagyon boldog lesz. Egy ideig.... átmenetileg...
Egy a lényeg, ilyen kapcsolatra gyereket ne vállaljon. beszélgessenek, ha a pasi hajlandó rá.

mütyür 2014.04.24. 11:41:35

@Szintet lépett (ex) Naiva.: hát gyereket semmiképp. legalábbis amíg ilyen semmilyen ez a kapcsolat.

hany eves a kapitany 2014.04.24. 12:29:55

Szerintem a posztoló bolhából csinál elefántot. Saját magát nem tartja sokra, nem hiszi igazán, hogy szerethető, így problémát képzel oda, ahol valójában nincs, csak ennyi év után befigyelt némi megszokás. Inkább fel kéne dobni a kapcsolatot meg jókedvűnek kéne lenni, nem azon keseregni előre, hogy jaj mi lesz, ha elhagy.
Az mondjuk elég rossz mindkettőjüknek több szempontból, hogy a posztolónak egy megveszekedett jóbarátja vagy olyan rokona, akivel jó kapcsolatot ápolnak, nincs.
Ez hogy a fenébe lehetséges egyáltalán?

mütyür 2014.04.24. 12:48:49

@hany eves a kapitany: hááát, a családot sajna nem válogatjuk :(

Namely 2014.04.24. 13:52:32

próbáljátok seggbe.... :)

plantingC4 2014.04.24. 14:40:27

Már egy szöktetés sem garancia az örök szeleremre, ó.
És tényleg nagyon nagy felelőtlenség vagy talán magával a legnagyobb kibaszás, ha tényleg nincs senki, - a nem jó családon kívül - akivel, akikkel, valamilyen... emberi kapcsolatokat ápolna.
Nem egyedi eset, ritkán lesz jó vége.
Inkább menne el erre, kicsit lazulhatna.

www.a38.hu/hu/program/and-so-i-watch-you-from-afar-uk

mütyür 2014.04.24. 14:45:36

@plantingC4: ha olyan szar volt a család, valszeg rendesen zárkózott lett, így meg nehéz barátokra lelni :) és még ez sem feltétlen nagy baj, de akkor sokkal talpraesettebbnek kellene lennie.

_Ω_ 2014.04.24. 14:47:14

Poszterinnek a jobb felső sarokban a post-itre vésett örök igazságot tudom figyelmébe ajánlani: "Ha nem jó, megbeszéljük, ha nem változik, pakolunk."
Esetében a pakolás kellemetlen lenne, mivel úgy tűnt, nem tudna hirtelen kire támaszkodni ("Nekem rajta kívül nincs más."), tehát rossz esetben mehetne albérletbe nyomorogni. Bár azt írja, szeretne megváltozni ha a hiba benne van, valószínű, hogy a nagyobbik gond nem az ő fejében keresendő hanem a passzivity című játékot játszó pasiéban. Ez az a játék amikor se elmutogatni, se lerajzolni, se szóban körülírni nem szabad a problémát, és így lehet nyerni langyos állóvizet - persze ha mindketten hajlandóak lennének ezt játszani.

Szóval kedves Poszterin!
A lejtőt már látod, gurulsz is rajta lefelé. Már csak az a kérdés, végig akarsz-e rajta gurulni, vagy az esetleges negatív következményt is vállalva megpróbálod rávenni a párod az együttműködésre. Éreztesd vele, hogy szereted őt, de azért ne kerüld a témát, hogy problémád van vele. Aztán majd lesz valami. Hosszútávon biztosan jobb lesz, mint ami most van és ahová épp tartotok. Igen, olvastam, hogy próbáltatok beszélni, csak ő lényegében lezárta azzal, hogy nincs itt semmi gond. De, van gond, különben nem íródott volna a poszt sem. Neki is be kellene látnia, hogy valami biztosan nem jó. Tehát ehhez a felismeréshez kellene eljutnia, vagy neked eljuttatni oda. Minden eshetőségre bevált recepttel sajnos nem szolgálhatok; ha elsóztad, talán szódabikarbóna... Remélem, sikerül megmentened a kapcsolatot!

plantingC4 2014.04.24. 15:23:31

@mütyür: nagyon annak kellene innentől, az tutkó :)
süti beállítások módosítása