HTML

Így Jártunk Blog

Mi így jártunk, most itt vagyunk. Te hogy jártál? Oszd meg velünk az ellenkező nemmel kapcsolatos tapasztalataidat, vagy épp kérj tanácsot, mi segítünk. Vagy így, vagy úgy! Vagy csak jót nevetünk, de nem csak rajtad, magunkon is.
Levelet ide várunk: igyjartunkblog@gmail.com

Mi IJnk, ki vagy a blogoszférában, jegyeztessék meg a te URLed, jöjjön el a te autoposztered, legyen meg a te elsőzésed, mint a gépen, úgy a telón is! Mindennapi pináját add meg Dövannak ma, és bocsásd meg Jokkának az MNKzást, miképpen a kislánynak is megbocsátják a "transzformációkat"! És ne vígy minket a kényelmi állandóba, de szabadíts meg minket a Coelhótól! Mert tiéd az oldalsáv, a tartalom és a sávszél mindörökké. Úgy legyen.

Friss topikok

Instant Coelho



Az ÍJ szépsége bölcs haraggal támad.

Így Járós Extrák

Szűrés engedélyezése

2012.05.28. 15:47

Imperfect

Ez egy rendhagyó poszt lesz, mivel nem beküldött történet. Gondoltam a hosszú hétvégén (vagy így a végén) ajánlok nektek egy rövidfilmet. Nem világmegváltó és túl sok gondolatot sem ébreszt, de 23 percre képes kirángatni a hétköznapokból.

Amit érdemes tudni, hogy független filmkészítők terméke és minimális anyagi ráfordítással készült. A Finite Films ezen felül egy érdekes koncepció szerint dolgozik; minden filmhez a "nézők" küldenek be javaslatokat megkötésekre. Ilyen megkötés lehet például az, hogy valamelyik szereplő sötét titkot rejtegessen, vagy az, hogy a film bizonyos módon érjen véget. Természetesen a beküldött megkötésekből a készítők válogatnak, de valahol mégis a néző inspirálja az elkészült művet és megjelenik benne a keze nyoma, mint ahogy ezen a blogon is az olvasók által beküldött történetek jelennek meg (még ha sokszor nem is a mi közvetlen olvasóinké).

Azoktól előre elnézést kérek, akik feliratozás nélkül nem tudnak megnézni egy angol nyelvű filmet. Odáig nem mentem el, hogy feliratot készítsek hozzá vagy ennél továbblépve magyar fordítást is mellékeljek, így ez a poszt sajnos nem nekik szól.

Érdekessége, hogy stílusában a 40-es évek Film Noirját idézi, noha a város és a használt eszközök kétségtelenül napjaink termékei. Egy klasszikus történetet kapunk, az elején gyilkossággal és nyomozásba kezdő fotóssal, akit a másik főszereplő szépsége és egyszerű tisztasága a veszélyek ellenére is kíméletlenül magához láncol. Többet nem szeretnék elárulni, így át is adnám helyem a filmnek.

A filmről és az alkalmazott korlátokról itt lehet olvasni:
Finite Films - Imperfect

Aki közvetlen a videóval szeretne kezdeni, annak jó szórakozást, a következő linken indul:
Imperfect - Youtube

(Ha valaki régebbi géppel rendelkezne, ajánlom a böngészőt levenni teljes méretről és összébb húzni az ablakát, míg a film lejátszása folyamatossá nem válik.)

Ω

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr394550921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Ω_ 2012.05.28. 16:13:05

Szabad saját posztnál elsőzni? :)
Annyit hozzáfűznék a poszthoz, hogy lehetőség szerint kerüljétek a spoilerezést, legalább az első pár komment erejéig! Köszönöm! :)

JOKKA21 2012.05.28. 20:50:17

Ebben is vannak mocsok nők?:)

_Ω_ 2012.05.28. 21:10:53

@JOKKA21: Ennél a történetnél teljesen nyugodtan mondhatnád, hogy MNK. :)

Joe69 2012.05.29. 00:46:30

Pozitiv, hogy már LA-ban is tömegközlekedést használnak..

Niobe 2012.05.29. 07:38:20

Jóreggelt!

Édesen naiv feltételezés, hogy melóban meg tudok nézni egy 23 perces filmet ;) Főleg három napos hétvége után...

Father Justice ♋ (törölt) 2012.05.29. 07:54:26

Érdekes az alapötlet, este megnézem a filmet is. A következő epizódhoz én is javasolnék korlátokat, de nem tudom a "rezsi" és a "suna" szavak pontos angol megfelelőjét.
süti beállítások módosítása