Mi így jártunk, most itt vagyunk. Te hogy jártál? Oszd meg velünk az ellenkező nemmel kapcsolatos tapasztalataidat, vagy épp kérj tanácsot, mi segítünk. Vagy így, vagy úgy! Vagy csak jót nevetünk, de nem csak rajtad, magunkon is.
Levelet ide várunk: igyjartunkblog@gmail.com
Mi IJnk, ki vagy a blogoszférában, jegyeztessék meg a te URLed, jöjjön el a te autoposztered, legyen meg a te elsőzésed, mint a gépen, úgy a telón is! Mindennapi pináját add meg Dövannak ma, és bocsásd meg Jokkának az MNKzást, miképpen a kislánynak is megbocsátják a "transzformációkat"! És ne vígy minket a kényelmi állandóba, de szabadíts meg minket a Coelhótól! Mert tiéd az oldalsáv, a tartalom és a sávszél mindörökké. Úgy legyen.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
mütyür 2014.06.13. 07:46:49
a főzésben nem segítésen mindig elcsodálkozom. én pont azt tapasztalom, hogy ki se lehet lőni a férfiakat a konyhából, kifejezetten szeretnek kuktáskodni. persze, ha a férfi első kérdésére, hogy segíthet-e, azt feleled, hogy nemneeeem, menj csak tv-zni, akkor nem kell csodálkozni, ha többet nem kérdezi meg :P
mütyür 2014.06.13. 07:48:14
Father Justice ♋ 2014.06.13. 08:09:07
Azért van egy jó hírem is:
"A másik veszélye ennek a felállásnak: amikor megunta bennem az anyut, keres egy nőt, akivel eljátszhatja, hogy igenis férfi. És akkor hoppon maradok."
Nem maradsz hoppon, mert ha lesz is ilyen nemronda nő, őt legfeljebb kúrogatni fogja, ráadásul a felvázolt külsőségek alapján ezt kizárólag pénzért teheti majd. Mivel a felerezsin megspórolt összegből csak módjával lehet duhajkodni, nem kell attól tartanod, hogy napokra eltűnik bejelentés nélkül.
Egyszóval a kényelmi állandója akár még évtizedekig te lehetsz - ha jól viselkedsz.
Ez is alapból több, mint a semmi, a te nézőpontodból pedig egyenesen a minden.
Sadist 2014.06.13. 08:33:46
Mindent megcsinál helyette és csodálkozik, hogy lusta és elhízott lesz? Noooormális?
mütyür 2014.06.13. 08:37:01
pretty kitty 2014.06.13. 08:41:36
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 08:44:43
Akkor én horgásztam rossz helyen! :D A hagyma pirításán és a kavargatáson kívül eddig egyik sem rajongott a kuktáskodásért. Valahogy ezeket mindegyik szerette, de nem tudom miért. :) Mondjuk az anyjuk is olyan volt, hogy "fiam, kész az ebéd!" és nekik csak enni kellett. Én be szoktam fogni őket, ami sokszor morgolódást szült. Ha jól emlékszem azt egyik sem kérdezte, hogy segíthet-e. :)
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 08:45:42
mütyür 2014.06.13. 08:51:13
nyilván a nők a hibásak. ha szarul főznek az is, ha meg túl jól, akkor is :))
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 09:00:18
mütyür 2014.06.13. 09:06:16
leonito77 2014.06.13. 09:26:05
Én imádok főzni és "sajnos" a legtöbb eddigi páromnál klasszisokkal jobban is teszem. Oké, ez nekem hobbi is, drága alapanyagok, különleges ételek, több ország konyhája, stb...
Így sokszor főztem én, mert jót akartam enni. És itt éreztem azt, hogy mintha történt volna némi szerepcsere. Valahol belül. De aztán eloszlattam azzal, hogy akkor is főzök szinte mindennap, amikor nincsen párom. Kell is, mert sportolok és rengeteget vacsorázom.
Az első hosszabb kapcsolatomban még én is úgy gondoltam, főzzön, mosson, takarítson a nő... de ma már ez nekem rég nem prioritás. Úgy vélem a házimunka csak az élet egy apró része és nem vitaforrás két ember között. Mellesleg a közös főzés az igen is szexi, jó időtöltés, persze kell egy minimális alá, fölé rendelt viszony, ami attól függ, hogy ki készíti az ételt és ki segít. (egyszer így, egyszer úgy)
Sadist 2014.06.13. 09:29:09
mütyür 2014.06.13. 09:35:58
mondjuk még mindig hízókúrára vagyok fogva, én pl. elég rosszul viselem a szinte-folyton evést :)
Sadist 2014.06.13. 09:36:48
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 09:38:38
Nálunk pont most volt belőle egy kis vita. Kértem, hogy segítsen, de ilyenkor megy a saját feje után (és ez nem csak a főzésnél van így). Mondtam neki, hogy először ezt rakja bele, majd azt... erre durr bele mindent a fazékba. Szerinte az úgy is jó lesz.... Megkérdeztem, hogy miért csinálja totál ellenkezőjét, mint amint mondok? :D
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 09:42:37
És akkor ha a nő kicsit meghízik, akkor az a faszi hibája is??? LOL! Eddig valahogy nem erről papoltál! Vagy ez csak fordítva érvényes? :P
leonito77 2014.06.13. 09:49:40
Na, de ha az ember valakinek segít, akkor tudomásul kell venni, hogy ott az ő szájíze, stílusa érvényesül és én meg csak keverek, aprítok, tulajdonképpen együtt mindent, csak ő mondja meg, mit, mikor, hogyan. Amikor meg én főzök, akkor meg én.
Szerintem ez egy apróság és simán megtanulható. Régebben, ha a párom főzött, simán kikaptam a kezéből a fakanalat. Mondjuk mosolygott rajta, és én észre sem vettem magam. Aztán rájöttem én is, hogyan kell ezt.
Sadist 2014.06.13. 09:52:25
Igen. Ha a férfi főz rá, akkor főleg. A kisbálna a tengerbe való, csak sok embernek nincs elég érdekérvényesítő ereje és inkább tűri, hogy a párja szép lassan elkényelmesedjen.
mütyür 2014.06.13. 09:54:34
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 10:20:28
@leonito77: A recepteken én is szoktam változtatni, de ha felcseréli dolgok sorrendjét, akkor nem biztos, hogy jó lesz. :)
TBal 2014.06.13. 10:23:40
Én is szeretek fözni, néha én fözök, néha a párom, néha meg rendelünk. Mindenkinek megvan a saját szakterülete, hogy mit tud jól elkészíteni, és akkor a másik segít, vagy nem :).
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 10:29:32
TBal 2014.06.13. 10:31:36
Miért, a nök igen?
Sadist 2014.06.13. 10:36:44
Szöszi 28 2014.06.13. 11:04:44
mütyür 2014.06.13. 11:06:09
TBal 2014.06.13. 11:07:01
TBal 2014.06.13. 11:10:51
TBal 2014.06.13. 11:11:40
hany eves a kapitany 2014.06.13. 11:11:57
TBal 2014.06.13. 11:13:05
mütyür 2014.06.13. 11:15:59
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 11:17:41
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 11:24:45
TBal 2014.06.13. 11:29:46
A mazsoláról tudom, hogy megosztó dolog, nálunk csak az öcsém nem szerette, de az pont elég volt, hogy jöjjön a duma, hogy utólag egyek hozzá.
Szöszi 28 2014.06.13. 11:32:26
Úgyis fos a poszt, TÖBBIEK, írjátok meg nekem a specialitásotokat, hogy ötleteket gyűjtsek! :D
leonito77 2014.06.13. 11:38:08
Ime:
1 kis citrom leve
3 evőkankanál tökmagolaj
3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
1 kis fej lilahagyma nagyon apróra vágva
3 gerezd fokhagyma zúzva
3 cent szójaszósz
negyed teáskanál cukor
2 evőkanál zöldfűszeres fehérborecet
1,2,3 kis csili apróra szelve ízlés szerint
1-2 kg paradicsom felvágva (legjobb a koktél pari felezve)
mütyür 2014.06.13. 11:39:21
leonito77 2014.06.13. 11:41:27
Itt a grillszezon, így tessék, itt egy nagyon jó grillpác, ezt is én találtam ki. :) (sertéshez isteni, én tarjával szoktam készíteni)
1 kis fej vöröshagyma lereszelve (az aprólyukú reszelőn)
5 gerezd fokhagyma zúzva
2 púpos kávéskanál erős pista
4-5 cent szójaszósz
olaj, kb 1 deciliter
2 kávéskanál őrölt kömény
2 kávéskanál őrölt majorana
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só (mivel ez rövidpác)
3 kávéskanál őrölt pirospaprika (fűszerpaprika)
3 evőkanál mustár
3 evőkanál zöldfűszeres fehérborecet (vagy sima is jó)
frissen őrölt fekete bors és tarka bors
leonito77 2014.06.13. 11:46:17
4 személyre hozzávalók.
0.5kg penne tészta
3 normál, vagy kisebb cukkini
2 kisebb fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 normál csili (aki nem szereti, ha picit csíp ki is hagyhatja, de egyet azért érdemes)
6 "szál" szardella olajával együtt
2 doboz hámozott konzervparadicsom a levével (kb 2* 400 grammos)
25 dkg koktélparadicsom
6-8 csík füstölt bacon
5 dkg parmezán, ugyanennyi pecorino romano sajt reszelve
só,bors, oregánó, bazsalikom, csipet kakukkfű, extra szűz oliva olaj
Előkészületek:
A koktélparadicsomokat megmossuk, ketté vágjuk, tepsibe tesszük vágott felükkel felfelé, meglocsoljuk extra szűz oliva olajjal és betesszük a sütőbe olyan 50 percre, egy órára 120 fokon hőlégkeverésen. A paradicsom majd gyönyörűen összesül és igen kellemes íze lesz.
A fokhagymát megpucoljuk, lezúzzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, a csilit apróra vágjuk, a konzervparadicsomokat egy tálba öntjük és a paradicsomokat rusztikus darabokra vágjuk.
A cukkiniket 4 felé vágjuk hosszában, a szivacsos magos részt kivájjuk, majd minden darabot hosszában újra megfelezünk (így egy cukkiniből nyolc darab lesz) majd ezeket olyan 3 centis darabokra szeleteljük, akkorára kb. mint a penne.
Serpenyőben forró oliva olajban (mindig extra szűz) megpároljuk, sütjük, közben sózzuk borsozzuk, kissé barnulni kezd, akkor már jó. Félre tesszük, a vöröshagymát ugyanebben a serpenyőben megpároljuk, enyhén karamellizáljuk, majd azt is félretesszük.
A bacont vékony csíkokra szeljük, elkezdjük megpirítani egy kis oliva olajon, közben hozzá adjuk a szardella filét is. Eközben elkezdjük megfőzni a pennét.
Amikor a bacon szép barna és ropogósnak néz ki, hozzáadjuk a fokhagymát és a csilit is. 1-2 percig pirítjuk kevergetve, hogy a fokhagyma le ne égjen, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a cukkinit. Tüstént a paradicsomkonzerveket is a levükkel együtt. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük bazsalikommal, oregánóval és egy kis kakukkfűvel ízlés szerint.
Jól összerottyantjuk, hagyjuk kissé sűrűsödni, közben a tészta kész (al dente) azt leszűrjük. A mártásba keverjük a kétféle reszelt sajtot. Ízeket korrigáljuk, ha kell. Összeforgatjuk a tésztával, had járja át az egészet a szósz, majd lezúzzuk a tűzről és végül beleforgatjuk az előzőleg megsütött koktélparadicsomokat is.
Reszelt sajttal és friss bazsalikomlevéllel a tetején tálaljuk.
Egyszerű, finom és nagyon könnyű kis vacsora.
TBal 2014.06.13. 11:47:44
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 12:10:49
Egyébként én szeretek "egyszerűen" főzni. Nem jönnek be a 20 féle fűszerrel és számomra "extra" hozzávalókkal készült ételek. (bocsi! :P) Ezekből én ált. le szoktam hagyni egy csomó mindent és úgy készítem el. :D
@Szöszi 27: Ez jól hangzik! :) Ilyesmit én is szoktam. :)
Szöszi 28 2014.06.13. 12:12:34
TBal 2014.06.13. 12:13:03
mütyür 2014.06.13. 12:14:07
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 12:18:25
leonito77 2014.06.13. 12:26:30
Carbonara: 2 főre
Kell tejszín, két főre kb, egy deciliter 30%-os (habtejszín).
3 gerezd fokhagyma zúzva. 10 dkg parmezán reszelve.
10 dkg bacon.
30 dkg penne
2 tojás sárgája
extra szűz olíva olaj
opcionális: egy csili apróra vágva (én imádom)
elkészítés:
Bacont felcsíkozzuk, a tésztának a vizet feltesszük forrni, majd mehet bele a tészta és al dentére főzzük.
a tojások sárgáját a tejszín 1/3-ával összekeverjük.
egy löttyintés olíva olajba mehet a bacon egy serpenyőbe.
Amikor a bacon szép piros beletesszük a fokhagymát és a csilit és kábé két percig pirítjuk állandóan keverve, majd ráöntjük a tejszínt és beforraljuk kissé.
mehet bele a reszelt parmezán és egy gondolatnyi a tészta főzővizéből. Majd mehet hozzá a penne, jól átforgatjuk, a gázt elzárjuk, majd mehet a tejszínes tojássárgája. Villámgyorsan összekeverjük, de vigyázzunk, nehogy égjen a gáz, mert akkor rántotta lesz :)
Azonnal tálaljuk, hamm :)
mütyür 2014.06.13. 12:28:06
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 12:29:31
Kerestem is egy cikket róla, nyilván nem szentírás: http://www.betegszoba.hu/cikkek/egeszseges_eletmod/ne_fozz_extra_szuz_olivaolajjal!/
Mondjuk ettől még főzhetsz vele! :D
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 12:31:04
Szöszi 28 2014.06.13. 12:32:39
leonito77 2014.06.13. 12:36:19
@Bundabandi (Cookie Bunny): Nyugodtan hevítheted, az olaszok évszázadok óta így főznek és minden profi olasz konyhán is ez az ügymenet. Akkor kell másik olaj, ha extra magas a hőmérséklet, mint például wokban sütés, ételek rántása, ilyesmi.
Az extra szűz olíva olajnak a varázsa pont az ízében van. Persze aki nem szereti használhat semleges ízű olajat, de egy olasznak el ne mond :)
Ja igen. A tészta természetesen durum tészta. Ha olcsón szeretnéd, az aldiban a carloni márkájú Olaszországban készült közepes minőségű durum tészták 200 forintért kaphatóak. 500 grammos kiszerelésben. Szardella filét is itt érdemes venni. Parmezánt nagy tételben (olyan 2 kg) a metróban és kijön 4000 alatt kilója. több évig eláll, nem fog megromlani.
mütyür 2014.06.13. 12:42:52
@Szöszi 27: mindig úgy főzünk, hogy egymásra nézünk, mi az első lépés. aztán közös felkiáltással elkezdünk hagymát pirítani. minden más csak ráadás a kajához :))))
múltkor tepsiskrumplira vágytam. krumpli megfőz, felkarikáz, ráönteni a pirított darálthúst (hagyma, blabla), tejszínes, sajtos szósszal felöntöttük, tetejére rászórtunk még sajtot, be 10 percre a sütőbe. ritkán receptezünk, van vmi alapötlet, aztán megnézzük, mi van a hűtőben :)))
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 12:57:17
Én magyar vagyok, hol érdekel engem, hogy az olaszok hogyan csinálják? De tényleg! :D Ízlésem szerint, meg az ember ízlése szerint csinálom, oszt' ennyi. Mint írtam, teljesen egyszerűen, egyszerű fűszerekkel főzök. Próbáltam néha mindenféle izébizével, de az nem az én ízlésem/világom. Ezektől a szardella, meg zöldfűszeres fehérborecet, citromfű stb. én nem érzem, hogy jobb lenne. Mondom, ez én vagyok, sértődés ne legyen belőle! Nem főzök én sem magyaros kajákat (szóval nem arra kell gondolni, hogy paprikás krumpli és csülök pörkölt) de ezeket mindig ki szoktam hagyni a receptekből.
Van egy ismerős srác (talán te lennél? :O) aki egyszer jött hozzánk bográcsozni, ő akart főzni. Mondom ok! A bográcsos kaja: kurkumás pulykamell valami tejszínes szószban zsemlegombóccal. :D Kiakadt, hogy nincs otthon kurkumám! XD
TBal 2014.06.13. 13:05:16
TBal 2014.06.13. 13:05:53
mütyür 2014.06.13. 13:07:24
TBal 2014.06.13. 13:07:51
leonito77 2014.06.13. 13:15:50
Nagyon szeretem a magyar konyhát, főzök is. Csülkösbablevest, rakott burgonyát, óvári karajt, Jókai Bablevest, marha/sertés/csirke pörköltet. Lecsót. Fasírtot, vagy írhatok szuper mindent bele receptet, ami kalóriában nagyon ütős, de eddig mindenki imádta.
Íme:
Kell hozzá:
1 sertésszűz.
1 fej vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg vaj
egy kis napraforgó olaj
só, bors
házi kolbász (gyulai jellegű) 15 dkg karikázva
erdélyi szalonna kockázva (15 dkg)
15 dkg füstölt sajt
20 dkg trappista
4 dl főzőtejszín
egy deciliter száraz fehérbor
30 dkg csiperke felaprítva
Elkészítés:
A sertésszüzet ujjnyi vastag karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Olajat hevítünk magas falú serpenyőben, majd bele a vajat és magas hőfokon a szüzeket mind a két oldalon hirtelen elősütjük. (így a hús kívül finom kérget kap, ami megőrzi belül az értékes nedveket)
Ha kész akkor a húst kivesszük, félretesszük, bele dobjuk a szalonnát, kolbászt, meg a hagymát. Amikor a hagyma már üveges és a szalonna éa kolbász is kiengedte ízes zsírját, rádobjuk a gombát, magas lángon szépen megpirítjuk, majd ráöntjük a felér bort, átforraljuk, mehet bele a tejszín, majd a füstölt sajt. a szűzérméket lerakjuk egy tepsi aljára, rátesszük a jó sűrű ízes szószt, a tetejét megszórjuk a reszelt trappistával és mehet a forró sütőbe.
Addig kell sütni, amíg a sajt szépen megpirul. Párolt rizzsel tálalom.
Itt minden hozzávaló az első teszkóban beszerezhető, mindenki ismeri őket és általában szereti is.
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 13:15:54
"milyen kuma? " lehet, hogy koma volt, csak én értettem félre? :D
TBal 2014.06.13. 13:39:09
Akkor neked (bár nem tudom, a babos kajákért mennyire vagy oda, eddig erre még senki sem panaszkodott) az amerikai baked beans saját verziója:
legjobb, ha olyan edénnyel dolgozol, amit gázon és sütöbe is mehet.
kell hozzá (szimplább adaghoz)
2 kisebb konzerv (240g töltötömegü) vörösbab
1 hagyma
esetleg pár gerezd fokhagyma
édes pepperóni vagy ilyen mini paprika - kb. 100-150g, de fajtát és mennyiséget lehet kísérletezni.
kb. 1/3 Habanero csili (a kedvenc csípösítöm), kimagozva, nagyon apró kockákra vágva (gumikesztyü ajánlott)
0,8 deci (figyelem, csak 0,8) zöldségleves vagy húsleves - porból vagy kockából is jó
sok reszelt sajt
kis olajon a hagymát (+fokhagyma) pirítjuk kb. 5 percig, utána jön rá a darabolt paprika (+ habanero), ezt kicsit (1-2 percig) pirítani. utána jön a leves + lemosott bab, kevés sóval + viszonylag sok korianderrel. Ha rotyog már kb. 5 perce (persze keverve), jöhet bele a sajt egyik fele (nem szoktam vele spórolni, szeretem, ha jó sajtos), másik fele rá a tetejére, 15-20 percre mehet be a sütöbe (kb. 200 fok) és kész.
Lehet variálni darált hússal, kukoricával, lehet nem csípösen is készíteni, ilyenkor pl. cayenne-nel lehet utólag némi kakaót belevinni.
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 13:40:21
Tejfölös gombaleves
Ízlés szerint -gomba, -répa, -petrezselyem gyökér, (lehet karalábé is, meg zeller)
- kis fej hagyma
- petrezselyem zöldje
- 1 pohár tejföl
- 1 tojás sárgája
- 1 kk citromlé
- egy pici vaj (kb. egy tk)
- só, bors (esetleg fehérbors)
- csipetke (liszt, tojás, só)
Megpirítom a hagymát olajon vagy vajon. Só, bors, zöldségek + felengedem vízzel. Ha nagyjából megfőtt, akkor mehet bele a gomba. Mikor az is kész, akkor a csipetke is mehet. Végül a tojássárgáját összekeverem a tejföllel, merek bele egy kanál levest. Lehúzom a fazekat a tűzről és belekeverem. Mehet rá petrezselyem, majd egy kiskanálnyi citromlé. Végül a tetejére egy kanálka vaj.
Eddig mindenki szerette és tök egyszerű.
mütyür 2014.06.13. 13:42:12
pretty kitty 2014.06.13. 13:42:20
Hozzavalok:
12 cokidalaboz Doli jEdesz kekc
6 kocka foltosz Milka coki
8 cem M&M's
4 kolasz Halibo gumicukol
5 evokanal Nutella
1 doboz vanilijasz klemtulo
1 kisz whiskey (kinek mi camit kicinek!!!) ;))))))
Hozzavalokat vmi tal celuszegbe belebacni, jol occekevelni, esz malisz lehet zabalniiiii!!!! :DDDDDDDDDDDDDD
Szöszi 28 2014.06.13. 13:45:33
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 13:47:01
TBal 2014.06.13. 13:50:00
Az sokkal durvább, ha csípösség-löketek vannak, pl. van néhány Jalapeno elszórva egy pizzán, na azt meg szoktam könnyezni...
TBal 2014.06.13. 13:51:12
mütyür 2014.06.13. 14:01:50
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 14:06:25
Kinyitod a szádat és beleszóród az instant kávét, majd cukor (esetleg édesítő, a hízékonyak cukor nékül is fogyaszthatják (magukat)). A forralóból beöntesz ízlés szerinti mennyiségű vizet és gargalizálsz. Érdemes gyorsan csinálni, közben toporogni és "húúúú, húúúúú" hangot hallatni, mert a víz kissé forró lehet. Ha előtte panthenollal öblögetsz elkerülheted a durvább égési sérüléseket! (szerk.) Kb. 2 dl tejjel csillapítod forróságot, majd nyelsz egyet!
Egészségedre!
XD
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 14:07:19
Sadist 2014.06.13. 14:14:21
De most majd úgyis jön a rengeteg ellenpélda, hogy az asszony a kísérletezős, a pasi pedig a konzervatív.
Sadist 2014.06.13. 14:16:59
Gondolom akkor azt sem vetted észre, hogy az újítók többéségében férfiak, legyen szó gasztronómiáról vagy atomfizikáról.
mütyür 2014.06.13. 14:20:36
Bundabandi® (Cookie Bunny) 2014.06.13. 14:33:41
TBal 2014.06.13. 14:34:56
Sadist 2014.06.13. 14:43:49
Szöszi 28 2014.06.13. 14:48:35
TBal 2014.06.13. 14:58:19
Sadist 2014.06.13. 16:14:05
youtu.be/p5LRdW8xw70?t=21m20s
Ráadásul az emberek evolúciós léptékkel mérve nem régóta élnek társadalmakban.
Hurri Kán 2014.06.13. 16:54:06
plantingC4 2014.06.14. 04:50:33
plantingC4 kedvenc uzsija :D
1 jó cigit csinálsz, amitől egy 30 fős általános iskolai osztály is kész lenne, narancslé vagy valami vitaminos legyen nyitva
egy fej vöröshagymát vágsz nem kockára, csak úgy szálra, disznózsíron pirítod üvegesnél tovább eggyel, kb. 10 p vagy te látod, hogy mekkora lángon, hogy halad
30 dkg csirkemájat előveszel és rárakod a pirított hagymára
nézed, vársz egy percig
hirtelen majorannát sokat szórsz, feketeborsot keveset darálsz a sülő májdarabokra
vársz, kicsit mozgatod a sercegő zsiradékban a májdarabokat, hogy ne csak egy oldalon süljön, anélkül, hogy szétvernéd őket
a sütés pontos idejét nem tudom megadni, mert attól függ meddig sütöd, hogy milyen átsülten/véresen szereted, milyen nagy/kicsi/közepes lángon csinálod, annyit tudni kell, hogy lehet 2 p és lehet 10 p is, de ha túlsütöd, gumis lesz és kemény, amit kerülnék a helyedben
ha volt eszed, már ez előtt főztél krumplit és mire elkészül a máj, egy időben frissen gőzölög a főtt krumpli is mellé
ha lusta voltál, akkor megszed a kedvenc kenyereddel is, én valami jó házikenyérrel enném
lehet utólag ismételni a fűszerezést, majoranna, feketebors, de immár fordítva...sok bors, nagyon kevés zöld
paradicsomot egyél hozzá, minden más salátakombó felesleges túlzás lenne ehhez
közvetlen fogyasztás előtt, a saját tányérodon, minden egyes májdarabot külön megsózol, ízlésed szerint...ooohh...:D
ha véletlen fél kilóból csináltál és maradt másnapra is, akkor a hűtőből kivett, hagymás zsírba fagyott májdarabokat, egy villával letrancsírozod és a pirítósodra kened, amit előtte fokhagymával dörzsöltél be, előtte szexeljetek, mert fokhagymázás után másabb a buli...:D.d:D:D
talán egy tányér eper elnyomja a hagymaszagot, mindenki kísérletezzen kedvére, nedvére :D
lóétvágyat mindenkinek!
Joe69 2014.06.14. 16:33:50
A posterinánál viszont tényleg gond lehet a dagadtság, bár a pasijára fogja, akit egyébként már nagyon kezd únni. Magára kéne már engednie valamelyik leselkedő szomszédot, persze az igazi valami fiatal srác lenne, nem nyálcsorgató vénember..
Egy jó szeretőzés feldobhatja akár az alapkapcsolatot is, csak jól kell szervezni. Ehhez viszont egy alapvető önálló életvezetési kultura is kell, ami tapasztalataim szerint az átlagos magyar prolikörnyezetben, ahol rengeteg a "sodródó" ember a szociológusok szerint, nem jellemző.