HTML

Így Jártunk Blog

Mi így jártunk, most itt vagyunk. Te hogy jártál? Oszd meg velünk az ellenkező nemmel kapcsolatos tapasztalataidat, vagy épp kérj tanácsot, mi segítünk. Vagy így, vagy úgy! Vagy csak jót nevetünk, de nem csak rajtad, magunkon is.
Levelet ide várunk: igyjartunkblog@gmail.com

Mi IJnk, ki vagy a blogoszférában, jegyeztessék meg a te URLed, jöjjön el a te autoposztered, legyen meg a te elsőzésed, mint a gépen, úgy a telón is! Mindennapi pináját add meg Dövannak ma, és bocsásd meg Jokkának az MNKzást, miképpen a kislánynak is megbocsátják a "transzformációkat"! És ne vígy minket a kényelmi állandóba, de szabadíts meg minket a Coelhótól! Mert tiéd az oldalsáv, a tartalom és a sávszél mindörökké. Úgy legyen.

Friss topikok

Instant Coelho



Az ÍJ szépsége bölcs haraggal támad.

Így Járós Extrák

Szűrés engedélyezése

2013.02.07. 11:02

Pályázati felhívás!

Pályázatot hirdetünk Poszterin vs Poszter (nem falvédő!!!) kategóriában.

Pályázni önálló írás beküldésével lehet, melyet vasárnap (02.10) éjfélig kell elküldeni a blog címére (lásd jobb felső oldaldoboz). A téma csak a szerzővel valóban megtörtént eset lehet, de időbeli megkötés nincs. Amennyiben valaki múltbéli esetet ír meg, azt úgy kell tálalnia, mintha akkor készült volna a poszt. Terjedelmi megkötés nincs, de azért 3-4 bekezdésnyi legyen az anyag. A pályaműnek cím adható, de a blog gazdái minden pályamunkát saját címmel és felvezetővel is ellátnak.

A beérkezett műveket 1-5-ig terjedő pontozással bírálhatja bárki a blogról. (5 a legjobb)
Továbbá tippelni lehet a szerző kilétére, és a szerző (posztban leírt esemény szerinti) életkorára.
A szavazatokat a blogon lehet leadni; a komment első szava nagybetűsen "BÍRÁLAT", ezeket a nap végén majd összegyűjtjük, és a pontokat átlagoljuk. Mindenkitől csak 1 ilyen kommentet fogadunk el.
(Pl.: BÍRÁLAT : 3 pont, hörrikén, 25 év.)

A legtöbb pontot elérő szerzőt az évfordulós blogtalálkozón egy üveg Asti Martini pezsgővel díjazzuk. A szerző kilétére és életkorára vonatkozó tipp mindössze szórakozás alapú, bár különdíjak elképzelhetőek, felajánlásokat szívesen fogadunk.

Jelen felhívás ötletgazdája formaöntő szakmunkása Arrius, pontosításért illetve nem technikai kérdésekkel hozzá forduljatok!

A blogtalálkozó ideje még nem tisztázott, valószínűleg március 1 körül lesz pénteki vagy szombati napon (a blog születésnapja egyébként március 12). Erre a találkozóra azok jöhetnek el akik rendszeres kommentelőink, és/vagy jelen pályázat nyertese(i). A nyeremény felfelé nem váltható másra (pl. Aston Martin DB9 így nem szerezhető), lefelé viszont igen (az idegen szavak és kifejezések szótórában lásd: sör).

44 komment

Címkék: Címkék


A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr245067159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.07. 11:11:05

Izé... Ötletgazdák többen vagyunk. Én csak formába öntöttem. :)

Пина (törölt) 2013.02.07. 11:50:25

Aki utánam kommentel, az a poszt-pina?

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2013.02.07. 12:11:03

Az ötlet jó, de ez a posztpina, posztfasz kifejezés szerintem nagyon gyökér.
Bocs.
(pedig én imádok mocskosan beszélni, de ez akkor is gyengusz)

Szöszi 28 2013.02.07. 12:53:59

A blog szülinapja egyben az én szülinapom időpontja is :D

_Ω_ 2013.02.07. 13:01:43

@SzösziBoszi25: Ennek tiszteletére átírod a nicked és Szösziboszi26 leszel? :)
Ha elfelejteném, szólj rám, hogy köszöntselek fel! :D

fumerin 2013.02.07. 13:34:50

Esszt elsenem hiszem :D Sörre váltható? :D *elpirul*

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.07. 14:06:13

@Alfonzina, aki tudja..: Én követtem el, nálam reklamálhatsz. :)
Az italt te hozod! ;) Faszom...

@_Ω_: Minden reklamációnak azonnal bedőlsz? ;)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.07. 14:26:35

@Nava...(Nem az vagyok aki...): Az mindegy, nem? Az lényeg az eredmény hirdetés.
Az meg ott van fent. Addig is tessenek alkotni! :D

Szintet lépett (ex) Naiva. 2013.02.07. 14:27:49

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Csak azért kérdezem, mert vannak olyan napok, hogy elég későn érek ide, és akkor már senki sincs.

Az alkotás már megvolt. :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.07. 14:36:10

@Nava...(Nem az vagyok aki...): Ezt mostan nem értem. Ha ide ki lesz téve, nem mindegy mikor olvasod?
Az a lényeg, hogy gyere a buliba, és akkor ott majd tördelheted a kezed, mint első-oscarra jelölt színésznők a gálán... :D
Beszéddel azért készülj!

"Köszönöm a díjat annak a gyökérnek, akiről írtam, ha ő nem lenne, én sem állhatnék itt... ésatöbbi, ésatöbbi..."

Igen, az ésatöbbit is mondani kell!

_Ω_ 2013.02.07. 14:45:45

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Bevallom, egy pillanatra felgyúlt a "közönséges" visszajelző lámpa nálam is, de gondolom rögtön kiégett a skálaizzó, így változatlanul posztoltam, majd a közönség reklamál alapon. :)

Namely 2013.02.07. 15:16:57

@_Ω_: Annak semmi sem jár, aki a legtöbb alkotót és a korát eltalálja minél pontosabban?

_Ω_ 2013.02.07. 15:29:45

@Namely: K... Kk... Kiközösítés... Izé... Kitüntetés! - Közönségdíj? :)
Amit eddig láttam, ott a kort ellenőrizni nem tudnánk, csak ha az alkotók ezt is közreadnák. Plusz nem kötelező engedélyezni, hogy a végén nickhez kössük a pályaművet, így az sem biztos, hogy az alkotó eltalálása ellenőrizhető lesz. Ez inkább csak a saját szórakoztatásunkra lesz jó.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.07. 15:58:52

@_Ω_: Ööööö... A dolog természetéből fakadóan az pályázzon, aki egyben a nicknév szintű azonosításhoz hozzájárul, továbbá a posztbéli kort hajlandó megadni.
Ez a kiírásból gondolom egyértelmű.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.07. 16:06:19

@Namely: Mint mondám BÁRMILYEN kategóriára lehet felajánlást tenni!
Ha szeretnéd hogy ezt is díjazzuk, hát mondd mit ajánlasz fel díjként!

_Ω_ 2013.02.07. 16:08:08

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): A nyertes a nyeremény átvételénél úgyis ismert lesz, ez tény, de a többieknek van választása (sőt, a nyertes is felajánlhatja közös ivászatra a nyereményét és névtelen maradhat).
Nekem egyébként semmi ellenvetésem nincs ha valaki sem a nickjét, sem a történetkori életkorát nem akarja megadni. A játékot nem rontja el.

_Ω_ 2013.02.07. 16:09:37

@_Ω_: akarja -> szeretné. Ez valahogy jobban hangzik. :P

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.07. 16:14:16

@_Ω_: Mivel mindkettő tippelés tárgya, ezért lényegi elemeiben nem felel meg a pályázat feltételeinek, ha nem adja meg.
De ha van aki ennyire sem képes, miután itt lógunk együtt évek óta...
(Vállvonás)

_Ω_ 2013.02.07. 16:20:27

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Azért ezzel óvatosan... Itt lógunk, találkozunk is egymással, a történeteket jó esetben nem is most fogom először látni/hallani. De más az, hogy mi mint baráti társaság ezzel foglalkozunk egymás közt és más az, hogy itt bizony bárki elolvashatja. Névtelenül kényesebb ügyeket sokkal könnyebb közreadni. Továbbra is ahhoz kötöm, hogy ha a pályázó beleegyezik, akkor lesz azonosítás, ha nem, akkor pedig nem. A kiírásban is az szerepel, hogy a két tipp "mindössze szórakozás alapú", vagyis nem kötelező a végén a tippek helyességét ellenőrizni tudni, ugyanis "különdíjak elképzelhetőek". Ha van különdíj, akkor a nyertes azoknál a történeteknél leadott tippek helyessége alapján kerül ki, ahol ez ellenőrizhető.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.07. 16:37:12

@_Ω_: Mint mondtam: (vállvonás)
Nem kényes ügyeket kell közreadni. Nem a vájkálás a cél.
Olyan történeteket lehetne megírni, amiken ma már mindenki rég túltette magát, de akkor fontos volt neki. És amiken most jót lehetne szórakozni. Mindenkinek.

De maradok a vállvonásnál... :-D

Ti vagytok a bloggazdák a ti dolgotok dönteni. :-)

Szintet lépett (ex) Naiva. 2013.02.07. 17:14:06

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Jó, nem kötözködöm tovább. :)
Szeretnék szavazni, ennyi.
Beszédet meg nem mondok!

Dr. Jula Watson 2013.02.08. 11:44:36

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Egy dolgot vegyél figyelmbe: Más az, hogy az ember felvállalja a múltját, baráti társaságban előadja, DE ez itt a net, a nagy plénum. És bizony akik itt kommentelnek azok nagy része már elég rutinos ahhoz, hogy ne kövessen el olyan "butaságot", hogy bármilyen formában a világ minden embere számára elérhetővé tegye a saját életének akárcsak kis szeletkéjét is.
Ugyanaz a kérdés, mint hogy ki mennyit enged látni az arcoskönyvön magából. Amit egyszer leírsz, kiteszel, annak a további életét már nem lehet kontrollálni.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.08. 16:01:29

@Dr. Jula Watson:
Ezek butaságok.
Amit "baráti" társaságban előadsz, az az info elképesztő helyekről és hihetetlen átiratban fog visszakerülni hozzád. Ha ezt tagadod gyorsan körbekacaglak, mert innen (is) ismerek pár ilyen sztorit. Na ennyit a "baráti" beszélgetések hermetikus zártságáról.
A net mint nagy plénum semmivel nem szolgáltat ki jobban mint egy kocsmai beszélgetés. A Net úgy véd mint a konvoj taktika, vagy a csorda. Az információ ilyen tömegéből a te hozzászólásod éppúgy nem tűnik fel, mint a 2 milliós FIDESZ nagygyűlés közepén ácsorgó MSZP-s, a külső szemlélő számára. A célzatos keresésnek, terjesztésnek, torzításnak ki vagy téve persze, de ez ellen most sem véd semmi, max az, hogy álnevet használsz, amit csak azon "barátaid" tudnak azonosítani, akiknek amúgy elmondanád a sztori. (Meg persze azok akik némi számítástechnikai képzettséggel simán lenyomoznak) Ha pedig ők(a barátaid) kiadnak, ott vagy, ahol a part szakad.

A további életét SEMMINEK nem tudod kontrollálni. Ezt jobb ha tudod. Sem a kimondott szónak, sem a gyermekednek.

Másrészt attól tartok a többség erősen félreértette az ötletet.
NEM arra gondoltam, hogy mindenki tépje ki a szívét és bassza a csaholó falka közé... NEM érdekel senki féltett traumája, máig izzó sebhelye. Sem a féltett titkai.

Viszont nyilván mindenkinek akad egy halom olyan története, amin ma már csak nevet, de akkor fontosnak érezte. EZEKET gondoltam leírni, én is ilyet írtam.
Egyrészt mókás lenne végighallgatni mit tanácsolnak most, másrészt mivel az eredmény, a végkifejlet ismert lehetne a tanácsadók felé is egy visszacsatolás, hogy mennyire találgattak helyesen.

De úgy néz ki itt mindenki azon aggódik, hogy ki fogja belévágni a nagykést.
Én meg azt gondolom, hogy aki fél a nettől ne menjen rá.

És most leszögezném: Felőlem olyan formát adunk a kezdeményezésnek amilyet akarunk/akartok. Ha noname legyen noname. Ha valakit ez megnyugtat egy játékban...

(Vállvon)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.11. 12:22:26

Notehát.

Személyes felajánlásom egy 7 dekás Jaeger annak, aki a legtöbb szerzőt helyesen megtippeli!

Niobe 2013.02.11. 12:38:44

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): most erre nem írom, "hogy győzzön a jobbik", mert elég disszonáns politikai felhangja lenne :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.11. 12:54:45

Elmerengtem azon, hogy ha már dolgoztatjuk a bloggazdákat, akkor megszavazhatnánk a végén a legjobb felkonfot is...

Szintet lépett (ex) Naiva. 2013.02.11. 14:58:31

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Én felajánlok neki egy tortát. :)
Választhat, hogy milyet.

Szintet lépett (ex) Naiva. 2013.02.11. 15:08:13

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): A legjobb a felkomfért az adott bloggazdának. Azt együtt megesszük.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.11. 15:11:44

@Nava...(Nem az vagyok aki...): Na de az csak akkor játszik, ha nem együtt írják mindet...
Omega? Hogy működtök?

Szintet lépett (ex) Naiva. 2013.02.11. 15:17:16

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Ez igaz. Kíváncsi vagyok én is a válaszra. Mondjuk valamit mindenképpen megérdemelnek.

Niobe 2013.02.11. 17:14:01

@Nava...(Nem az vagyok aki...): egyébként tényleg ;) Beszerzést vállalom, ha többen is beszállunk, és megbíztok a tortaízlésemben. Nem, nem én sütöm, késztorta, Horváth cukiból, ha valaki ismeri ;)

_Ω_ 2013.02.11. 17:24:51

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Eddig az elsőt én írtam, és a holnapit is én szeretném. Úgyhogy a legjobb felkonf versenyben elég jó esélyekkel indulok. :D

@Niobe: Nava tortái a legdrágábbak (most mondhatnám, hogy szállítás után a távolságra tekintettel, de ez csak félig lenne igaz, a másik fele - talán pont a nagyobbik - az, hogy saját kezűleg készülnek).

Niobe 2013.02.11. 18:19:29

@_Ω_: najah, egy gyári nem is versenyezhet a házival ;)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.12. 09:25:23

@_Ω_: Jó, tehát akkor van értelme versenyeztetni a felkonfokat.
Bár ez esetben ötletes lenne nem kiírnod, hogy melyikeket szerezted te... :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2013.02.14. 12:47:02

Tisztelt mindenki!

Kéretik akkor szavazni a legjobb felkonferálásra!

Itt lehetne megadni annak a bevezetőnek a címét, amely szerintetek a legjobban sikerült, és melynek szerzője tortát érdemel! :)

Niobe 2013.02.14. 19:32:26

<Mosolygós morgósmedve> ;)
süti beállítások módosítása